Torsdag 12. september 2019
Zlatan og LA Galaxy tapte i ny kaoskamp
Zlatan Ibrahimovic og Jørgen Skjelvik på LA Galaxy har havnet bakpå i jakten på en sluttspillplass etter 1-2-tapet i en kaotisk kamp borte mot Colorado Rapids.
Publisert: 12 September 07:15
Zlatan Ibrahimovic og Jørgen Skjelvik på LA Galaxy har havnet bakpå i jakten på en sluttspillplass etter 1-2-tapet i en kaotisk kamp borte mot Colorado Rapids.
– Det var fullstendig kaos de siste ti minuttene. De gjorde mål, vi gjorde mål, de gjorde mål, vi kunne gjort mål, sa Zlatan til Aftonbladet.
Det var en svært viktig match i kampen om en plass i sluttspillet. At kampen betydde mye for begge lag vitnet den kaotiske avslutningen tydelig om.
Det var lenge en stillingskrig hvor lagene ikke tok noen særlig sjanser framover, men da Colorado Rapids gikk opp til 1-0 etter 79 minutter skjedde det meste.
Jørgen Skjelvik var etter rapportene ikke helt patent da Cole Basset headet inn ledermålet. Giancarlo González utlignet kort etter for Galaxy.
Med fem minutter igjen av kampen driblet Andre Shinyashiki seg gjennom LA-forsvaret og gikk over ende. Dommeren pekte på straffemerket til ville protester. Han var derimot sikker i sin sak og valgte å ikke sjekke med VAR.
– Han ble felt. En enkel avgjørelse, sa dommeren Fotis Bazakos om avgjørelsen.
Nicolas Mezquida gjorde ingen feil og scoret sikkert til 2-1.
Avslutningen ble svært rotete. LA-spilleren Cristian Pavón ble utvist etter en tøff takling. I etterspillet havnet Zlatan i munnhoggeri med en Rapids-spiller. Etter flere minutters diskusjon endret dommeren avgjørelsen og Pavon slapp unna med gult kort.
Til tross for hele tolv minutters ekstratid og et sterkt trykk fra Galaxy kunne hjemmelaget juble for tre viktige poeng.
LA Galaxy holder åttendeplassen i avdeling vest, og er ett poeng bak Dallas og Portland med fem kamper igjen av grunnspillet. Det er de sju beste lagene hver av de to avdelingene i MLS som går til sluttspillet.
(©NTB)
Fredag 21. februar 2020
– Vi vil ha en eier som satser på journalistikken, sier Joel Jonsson, tillitsvalgt i Hall Media. Polaris og Amedia er i budkamp om det kriserammede konsernet.
Fredag 21. februar 2020
• Bare dager før demokrater i delstaten Iowa skulle stemme over hvem som skal bli partiets kandidat til presidentvalget i USA i november, trykket The New York Times artikkelen «Bernie Sanders and His Internet Army» (Bernie Sanders og hans...
Fredag 21. februar 2020
RYSTES: Onsdagens terror i den tyske byen Hanau føyer seg inn i en lang rekke høyreekstreme angrep de siste åra.
Fredag 21. februar 2020
OPPMYKNING: Høyesterettsdommer Karin Bruzelius vil fjerne abortnemndene. Hun foreslår at kvinnen skal ta beslutningen sammen med fastlegen.
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Torsdag 20. februar 2020
BREDDE: Mette Nord mener hun har oppskriften som vil løfte k­vinnelønna i lønnsoppgjøret.
Torsdag 20. februar 2020
TRUET: FN prøver å holde Genève-forhandlingene i gang etter at havna i Tripoli ble angrepet tirsdag.
Torsdag 20. februar 2020
• Hvordan blir folk deltakere i demokratiet? Ofte er utgangspunktet en helt konkret sak de engasjerer seg i og organiserer seg for å fremme. Noen samler seg i grupper på sosiale medier, hvor de møter likesinnede og deler informasjon. Slike...
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.