Torsdag 12. september 2019
Zlatan og LA Galaxy tapte i ny kaoskamp
Zlatan Ibrahimovic og Jørgen Skjelvik på LA Galaxy har havnet bakpå i jakten på en sluttspillplass etter 1-2-tapet i en kaotisk kamp borte mot Colorado Rapids.
Publisert: 12 September 07:15
Zlatan Ibrahimovic og Jørgen Skjelvik på LA Galaxy har havnet bakpå i jakten på en sluttspillplass etter 1-2-tapet i en kaotisk kamp borte mot Colorado Rapids.
– Det var fullstendig kaos de siste ti minuttene. De gjorde mål, vi gjorde mål, de gjorde mål, vi kunne gjort mål, sa Zlatan til Aftonbladet.
Det var en svært viktig match i kampen om en plass i sluttspillet. At kampen betydde mye for begge lag vitnet den kaotiske avslutningen tydelig om.
Det var lenge en stillingskrig hvor lagene ikke tok noen særlig sjanser framover, men da Colorado Rapids gikk opp til 1-0 etter 79 minutter skjedde det meste.
Jørgen Skjelvik var etter rapportene ikke helt patent da Cole Basset headet inn ledermålet. Giancarlo González utlignet kort etter for Galaxy.
Med fem minutter igjen av kampen driblet Andre Shinyashiki seg gjennom LA-forsvaret og gikk over ende. Dommeren pekte på straffemerket til ville protester. Han var derimot sikker i sin sak og valgte å ikke sjekke med VAR.
– Han ble felt. En enkel avgjørelse, sa dommeren Fotis Bazakos om avgjørelsen.
Nicolas Mezquida gjorde ingen feil og scoret sikkert til 2-1.
Avslutningen ble svært rotete. LA-spilleren Cristian Pavón ble utvist etter en tøff takling. I etterspillet havnet Zlatan i munnhoggeri med en Rapids-spiller. Etter flere minutters diskusjon endret dommeren avgjørelsen og Pavon slapp unna med gult kort.
Til tross for hele tolv minutters ekstratid og et sterkt trykk fra Galaxy kunne hjemmelaget juble for tre viktige poeng.
LA Galaxy holder åttendeplassen i avdeling vest, og er ett poeng bak Dallas og Portland med fem kamper igjen av grunnspillet. Det er de sju beste lagene hver av de to avdelingene i MLS som går til sluttspillet.
(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.