Torsdag 12. september 2019
Golfprofilens råd til Hovland: – Vær mer egoistisk!
Golfyndlingen Viktor Hovland har fått råd om å tenke mer på seg selv foran PGA-touråpningen. Det vet ikke nordmannen om han er i stand til.
Publisert: 12 September 10:11
Golfyndlingen Viktor Hovland har fått råd om å tenke mer på seg selv foran PGA-touråpningen. Det vet ikke nordmannen om han er i stand til.
Torsdag innleder verdens beste golfspillere sesongen i White Sulphur Springs i den amerikanske delstaten West Virginia. I startfeltet er det for første gang i historien to norske spillere.
Viktor Hovland og Kristoffer Ventura sikre seg begge PGA-tourkortet i sommer og kan se fram til å måle krefter med Tiger Woods og resten av verdenseliten i ukene og månedene som kommer.
Hovland har for lengst vist at han holder nivået til stjernene, og foran PGA-touråpningen lanseres han av bookmakerne som spilleren med nest største sjanse for å gå til topps i turneringen i West Virginia.
Kun amerikanske Bryson DeChambeau gir lavere odds ved seier enn den nordmannen.

Fikk rådMed til historien hører det at langt fra alle de mest meritterte spillerne i golfsirkuset deltar i åpningsturneringen. Tiger Woods er blant dem som ikke blir å se. Han gjennomgikk nylig en kneoperasjon og er ikke ventet tilbake i spill før lenger ut på høsten.
I forkant av turneringen har Hovland fått råd av betydelig mer meritterte Charles Howell III. Den 40 år gamle amerikaneren har lang fartstid på PGA-touren.
– Jeg har spilt noen treningsrunder med Charles, og han har vært fantastisk mot meg. Han har vært med her ute i 20 år nå, og det har vært gøy å være rundt ham, sier Hovland til golfdigest.com.
Om rådene han fikk av den meritterte amerikaneren, sier den unge nordmannen:
– Han ba meg om å være mer egoistisk der ute. Du vil gjerne være en hyggelig fyr og snakke med alle, men tiden er verdifull. Du må senke hodet og gjøre jobben din. Det er i bunn og grunn derfor vi er her.

Jobber med saken21-åringen, som på kort tid har blitt yndling i golfsirkuset med sin blide og utadvendte væremåte, er samtidig ikke helt sikker på om han er i stand til å etterleve rådet til Howell.
På spørsmål om hvordan en egoistisk utgave av ham selv vil se ut, svarer han:
– Godt spørsmål. Det jobber jeg fortsatt med.
Når nordmannen så blir utfordret på om han i det hele tatt vet hva det vil si å være egoistisk, trekker han på skuldrene.
– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gripe det an.
Torsdag skal Hovland og PGA-kompis Ventura uansett la golfkøllene stå for snakkingen i Virginia.
(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.