Onsdag 11. september 2019
Trump markerte 11. september-angrepene
President Donald Trump hedret ofrene for 11. september-angrepene, som rammet USA for 18 år siden og ble foranledningen til invasjonen av Afghanistan.
Publisert: 11 September 16:06
President Donald Trump hedret ofrene for 11. september-angrepene, som rammet USA for 18 år siden og ble foranledningen til invasjonen av Afghanistan.
Sammen med sin kone Melania deltok Trump i en markering utenfor Det hvite hus i Washington onsdag. Det amerikanske flagget hang på halv stang mens de frammøtte mintes ofrene for 11. september-angrepene i stillhet.
Trump skulle deretter delta i en markering i forsvarsdepartementet Pentagon, ifølge nyhetsbyrået AP. I New York skulle pårørende til ofrene for terroraksjonen delta i en minneseremoni.
18 år er gått siden terroren som kostet nesten 3.000 mennesker livet. Kaprede passasjerfly ble kjørt inn i World Trade Center og Pentagon. Et fjerde kapret fly styrtet i et jorde i Pennsylvania.
Terroraksjonen ble utført av den ytterliggående islamistgruppa al-Qaida, som den gang hadde treningsleirer i Afghanistan.
USA svarte med å invadere Afghanistan noen måneder senere. Islamistbevegelsen Taliban, som hadde makten i landet, ble avsatt.
Taliban ble omdannet til en opprørsbevegelse, og krigen i Afghanistan har fortsatt helt fram til i dag. Trump har gått i forhandlinger med Taliban i et forsøk på å få slutt på konflikten.
I helgen opplyste Trump at han hadde avlyst et forhandlingsmøte på presidentens landsted Camp David hvor Taliban skulle ha deltatt.
Flere amerikanske politikere reagerte sterkt på Trumps Taliban-invitasjon siden Camp David var ett av stedene hvor USAs regjering satt i krisemøter etter terroraksjonen i 2001.
(©NTB)
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Torsdag 20. februar 2020
BREDDE: Mette Nord mener hun har oppskriften som vil løfte k­vinnelønna i lønnsoppgjøret.
Torsdag 20. februar 2020
TRUET: FN prøver å holde Genève-forhandlingene i gang etter at havna i Tripoli ble angrepet tirsdag.
Torsdag 20. februar 2020
• Hvordan blir folk deltakere i demokratiet? Ofte er utgangspunktet en helt konkret sak de engasjerer seg i og organiserer seg for å fremme. Noen samler seg i grupper på sosiale medier, hvor de møter likesinnede og deler informasjon. Slike...
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.
Onsdag 19. februar 2020
Resetts søknad om medlemskap i Redaktørforeningen ble avslått etter en «helhetsvurdering». Pressenestor Per Edgar Kokkvold etterlyser en bedre begrunnelse.
Onsdag 19. februar 2020
ZERO AVGIFT: Widerøe trenger et solid avgiftskutt for å redde distriktsflyene. Nå får selskapet uventet støtte fra miljøorganisasjonen Zero.
Tirsdag 18. februar 2020
KUTT: Widerøe legger ned ruter over hele Nord-Norge. – Det er sjokkerende, sier direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark.
Tirsdag 18. februar 2020
Poet og bibliotekar Paal Bjelke Andersen opplever at de «enkle» diktene ikke snakker til ham.