Onsdag 11. september 2019
Kina gir tollunntak for varer i 16 kategorier
Kina gir unntak for toll til amerikanske varer i 16 forskjellige kategorier, opplyser myndighetene i Beijing.
Publisert: 11 September 09:24
Kina gir unntak for toll til amerikanske varer i 16 forskjellige kategorier, opplyser myndighetene i Beijing.
Det skjer mens forhandlingsmøtene mellom USA og Kinas handelsrepresentanter er i ferd med å bli gjenopptatt.
Blant de produktene som unntas fra toll er smøreolje, kreftmedisin og enkelte løsemidler, går det fram av en uttalelse fra det kinesiske finansdepartementet.
Handelskrigen mellom USA og Kina har pågått et års tid, og viser tegn til å dempe veksten i verdensøkonomien merkbart. Unntakene er en gest for å bedre forhandlingsklimaet foran de nye møtene i oktober, skriver den statlige kinesiske avisen Global Times.
Tidligere i måneden innførte USA 15 prosents toll på kinesiske varer til en verdi av 112 milliarder dollar, blant annet TV-er, bøker, bleier og sko. Samtidig trådte kinesisk toll på amerikanske varer til en verdi av rundt 75 milliarder dollar i kraft. Tollsatsene her er på 5 og 10 prosent.
Beskyldninger om urettferdig handelspraksis, brudd på opphavsrett og urettferdig tilgang til det kinesiske markedet står sentralt i striden mellom landene.
(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.