Onsdag 11. september 2019
Kina gir tollunntak for varer i 16 kategorier
Kina gir unntak for toll til amerikanske varer i 16 forskjellige kategorier, opplyser myndighetene i Beijing.
Publisert: 11 September 09:24
Kina gir unntak for toll til amerikanske varer i 16 forskjellige kategorier, opplyser myndighetene i Beijing.
Det skjer mens forhandlingsmøtene mellom USA og Kinas handelsrepresentanter er i ferd med å bli gjenopptatt.
Blant de produktene som unntas fra toll er smøreolje, kreftmedisin og enkelte løsemidler, går det fram av en uttalelse fra det kinesiske finansdepartementet.
Handelskrigen mellom USA og Kina har pågått et års tid, og viser tegn til å dempe veksten i verdensøkonomien merkbart. Unntakene er en gest for å bedre forhandlingsklimaet foran de nye møtene i oktober, skriver den statlige kinesiske avisen Global Times.
Tidligere i måneden innførte USA 15 prosents toll på kinesiske varer til en verdi av 112 milliarder dollar, blant annet TV-er, bøker, bleier og sko. Samtidig trådte kinesisk toll på amerikanske varer til en verdi av rundt 75 milliarder dollar i kraft. Tollsatsene her er på 5 og 10 prosent.
Beskyldninger om urettferdig handelspraksis, brudd på opphavsrett og urettferdig tilgang til det kinesiske markedet står sentralt i striden mellom landene.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.