Onsdag 11. september 2019
Manchester City hedrer Kompany med statue
Manchester City vil hedre sin tidligere lagkaptein Vincent Kompany med en statue utenfor hjemmearenaen.
Publisert: 11 September 19:39
Manchester City vil hedre sin tidligere lagkaptein Vincent Kompany med en statue utenfor hjemmearenaen.
Det ble kjent onsdag, i forbindelse med at en vei på klubbens treningsanlegg fikk navn etter den belgiske klubblegenden. Det var klubbformann Khaldoon Al Mubarak som ga Kompany nyheten om at han skal plasseres på sokkel.
– Veien mellom akademiets treningsbaner og førstelagets treningssenter er døpt om til Vincent Kompany Crescent, og det markeres med en mosaikk inspirert av Vincents uforglemmelige målfeiring i Manchester-derbyet i 2012, heter det i en uttalelse fra klubben.
– Ved avdukingen avslørte formannen overfor Vincent at klubben har startet prosessen med å bestille en skulptur som offentlig skal anerkjenne og feire hans bedrifter og bidrag til klubben. Når den er ferdig, vil den få en prominent posisjon utenfor Etihad Stadium.
Det var meningen at Kompany skulle spille i sin «testimonial»-kamp onsdag kveld, men en hamstringskade reduserte ham til tilskuer. 33-åringen avsluttet City-karrieren i mai og er nå spillende trener i Anderlecht i hjemlandet.
– Dessverre kan jeg ikke starte, eller spille overhodet. Jeg har en hamstringskade og kan ikke risikere det. Det er typisk meg, sa Kompany.
Likevel stiller et stjernespekket lag med nåværende og tidligere stjerner opp i kampen, til inntekt for Kompanys stiftelse som jobber mot hjemløshet i Manchester-området.

(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.