Onsdag 11. september 2019
Manchester City hedrer Kompany med statue
Manchester City vil hedre sin tidligere lagkaptein Vincent Kompany med en statue utenfor hjemmearenaen.
Publisert: 11 September 19:39
Manchester City vil hedre sin tidligere lagkaptein Vincent Kompany med en statue utenfor hjemmearenaen.
Det ble kjent onsdag, i forbindelse med at en vei på klubbens treningsanlegg fikk navn etter den belgiske klubblegenden. Det var klubbformann Khaldoon Al Mubarak som ga Kompany nyheten om at han skal plasseres på sokkel.
– Veien mellom akademiets treningsbaner og førstelagets treningssenter er døpt om til Vincent Kompany Crescent, og det markeres med en mosaikk inspirert av Vincents uforglemmelige målfeiring i Manchester-derbyet i 2012, heter det i en uttalelse fra klubben.
– Ved avdukingen avslørte formannen overfor Vincent at klubben har startet prosessen med å bestille en skulptur som offentlig skal anerkjenne og feire hans bedrifter og bidrag til klubben. Når den er ferdig, vil den få en prominent posisjon utenfor Etihad Stadium.
Det var meningen at Kompany skulle spille i sin «testimonial»-kamp onsdag kveld, men en hamstringskade reduserte ham til tilskuer. 33-åringen avsluttet City-karrieren i mai og er nå spillende trener i Anderlecht i hjemlandet.
– Dessverre kan jeg ikke starte, eller spille overhodet. Jeg har en hamstringskade og kan ikke risikere det. Det er typisk meg, sa Kompany.
Likevel stiller et stjernespekket lag med nåværende og tidligere stjerner opp i kampen, til inntekt for Kompanys stiftelse som jobber mot hjemløshet i Manchester-området.

(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.