Onsdag 11. september 2019
Valencia-trener Marcelino fikk sparken
Den spanske fotballklubben Valencia sparket sin trener Marcelino onsdag, mindre enn en uke før lagets første mesterligakamp mot Chelsea.
Publisert: 11 September 18:21
Den spanske fotballklubben Valencia sparket sin trener Marcelino onsdag, mindre enn en uke før lagets første mesterligakamp mot Chelsea.
Han erstattes av Albert Celades (43), som har vært trener for flere av Spanias aldersbestemte landslag, og som var assistent for Julen Lopetegui både på landslaget og i Real Madrid. Begge steder endte det med sparken.
54-årige Marcelino ble hentet til Valencia sommeren 2017, etter at klubben to år på rad hadde havnet helt nede på 12.-plass i La Liga. I begge sine to hele sesonger i klubben førte han laget til 4.-plass og mesterligaspill. Forrige sesong ble det også cuptriumf, Valencias første store tittel på 11 år.
Denne sesongen har laget tatt fire poeng på de tre første kampene, og onsdag var det slutt.
– Valencia har informert Marcelino Garcia Toral om at han har fått sparken som trener for vårt førstelag. Vi vil takke ham for arbeidet han har nedlagt og ønske ham lykke til i framtiden, heter det i en uttalelse fra klubben.
Marcelino er den første La Liga-trener som får sparken denne sesongen.
Første oppgave for Celades blir kampen mot Barcelona lørdag. Neste uke er det bortekamp mot Chelsea i mesterligaen.
(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.