Onsdag 11. september 2019
Caro-assist da Barcelona slo Juventus borte
Caroline Graham Hansen la opp til det første målet da forrige sesongs finalist Barcelona slo hardtsatsende Juventus 2-0 på bortebane i mesterligaen onsdag.
Publisert: 11 September 22:56
Caroline Graham Hansen la opp til det første målet da forrige sesongs finalist Barcelona slo hardtsatsende Juventus 2-0 på bortebane i mesterligaen onsdag.
Alexia Putellas og Marta Torrejón scoret målene som sørget for at Barcelona har et kraftig overtak før returkampen hjemme på Estadi Johan Cruyff om to uker. Foran 5662 tilskuere i Alessandria fikk Juventus erfare at den spanske klubben foreløpig er hakket for god.
Graham Hansen har fått en sterk debut som Barcelona-spiller, og hun var svært involvert offensivt i onsdagens borteseier. I det 39. minutt var det hennes raid på høyresiden som banet vei for ledermålet. Hun utfordret, dro seg inn i banen og skjøt mot nærmeste hjørne, men ballen endret retning på den italienske landslagsstopperen Sara Gama og satte keeper ut av spill. Alexia kjempet ballen over linja i duell med Gama.
I det 72. minutt var det Jennifer Hermoso som herjet på høyresiden, og hennes innlegg ble nikket i mål av Torrejón ved lengste stolpe.
Caroline Graham Hansen hadde en fot med i laget ved mange av Barcelonas sjanser i kampen, og hun har allerede markert seg med sin gode dødballfot. Hun tok de fleste frispark og cornere.
Sist helg var det for første gang El Clásico for kvinner, og den norske stjernen bidro med mål og assist da Real Madrid ble knust 9-1. Inntil videre heter hovedstadsklubben riktignok Tacón, ettersom det er navnet på lisensen Real Madrid i sin kvinnesatsing har kjøpt.
Onsdag var det en annen klubb med velklingende navn som ble satt på plass, men et skår i gleden var det at stopperen María León pådro seg direkte rødt kort fire minutter før slutt.

Minde-scoringKristine Minde scoret det siste målet da Wolfsburg vant hele 10-0 borte mot Mitrovica. Den norske landslagsbacken ble byttet inn for Felicitas Rauch i det 69. minutt i Kosovo, og i det 87. minutt sørget hun for at den tyske seriemesteren fikk tosifret antall mål i sin første mesterligakamp for sesongen.
Den danske stjernespissen Pernille Harder scoret tre av målene, før hun i det 77. minutt ble byttet ut med Ingrid Syrstad Engen. Dermed avsluttet Wolfsburg med to norske landslagsspillere på banen.

Ute med skadeVilde Bøe Risa mistet Göteborgs hjemmekamp mot Bayern München på grunn av skaden hun pådro seg tidlig i helgens bortetap mot Eskilstuna. Uten henne fikk hjemmelaget det tungt foran nesten 5000 tilskuere på Gamla Ullevi og tapte 1-2 etter to mål av innbytter Mandy Islacker, det siste på overtid.
Jubel ble det heller ikke for de norske spillerne hos Sveriges andre mesterligadeltaker. June Pedersen spilte hele kampen, mens Andrea Norheim spilte det siste snaue kvarteret da Piteå tapte 0-1 hjemme for Brøndby.
Tidligere onsdag scoret Ada Hegerberg tre av målene da tittelforsvarer Lyon vant 8-0 mot Rjazan i Russland.
(©NTB)
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...
Lørdag 25. januar 2020
Venstres Abid Raja tar over som kulturminister etter partileder Trine Skei Grande. Kulturlivets aktører står klar med en lang kravliste.
Lørdag 25. januar 2020
SLAGKRAFTIG? Hva har meningsmålinger, hat fra Hillary Clinton og støtte fra podkastkjendis Joe Rogan til felles? Alt viser at det er Bernie Sanders som kan slå Donald Trump, mener tilhengere.
Lørdag 25. januar 2020
Det nye arbeidslivet: I Amazons lagerhaller kan ingen høre deg skrike.
Fredag 24. januar 2020
EIENDOMSBARON: Den tidligere sosial­demokratiske topp- politikeren Ilija Batljan har tjent seg søkkrik på kjøp av offentlig eiendom i Sverige. Nå står Norge for tur.
Fredag 24. januar 2020
LOJALE: Republikanerne «forvirrer og avsporer» riksrettssaken mot Donald Trump. – Presidenten er favoritt til å vinne valget i november, sier USA-ekspert.
Fredag 24. januar 2020
• «Vi tåler ikke nå å tro at vi skal gå tilbake igjen til en særnorsk lønnsutvikling», sa leder i Norsk Industri Stein Lier-Hansen til NTB da organisasjonen la fram sin konjunkturrapport onsdag denne uka. Tradisjonen tro maner...
Fredag 24. januar 2020
Medietilsynet er skeptisk til å gi vide fullmakter til et nytt mediestøtteråd. – Det kan være utfordrende å samle såpass mye makt på ett sted, sier direktør Mari Velsand.
Torsdag 23. januar 2020
JAKTSESONG: Ytre høyre-president Jair Bolsonaro vil fengsle journalist Glenn Greenwald. – Journalister og varslere er blitt fritt vilt, sier Eva Joly.