Onsdag 11. september 2019
Mann siktet i trusselsaken i Sandnessjøen
En mann fra Trøndelag er pågrepet, siktet for å ha kommet med trusler mot tingretten og flyplassen i Sandnessjøen.
Publisert: 11 September 14:33
En mann fra Trøndelag er pågrepet, siktet for å ha kommet med trusler mot tingretten og flyplassen i Sandnessjøen.
Den trusselsiktede mannen, som er i 50-årene, ble pågrepet i en kommune i Trøndelag.
– I forbindelse med at det ble fremsatt trusler mot Alstahaug tingrett og Sandnessjøen lufthavn i dag, er en person pågrepet. Han ble pågrepet i Trøndelag, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt.
Politifaglig etterforskningsleder Kjersti Lysholm ved Felles straffesaksinntak (PFS) i Trøndelag politidistrikt opplyser overfor Adresseavisen at den pågrepne mannen skal framstilles for lege.

To trusler på halvannen timeTruslene mot Sandnessjøen lufthavn ble fremsatt klokken 12.11 onsdag. Halvannen time tidligere, klokken 10.37, ble det ringt inn en bombetrussel mot Alstahaug tingrett. Alle ansatte i retten ble evakuert, og politiet sperret av området.
Trusselen skal ha blitt ringt inn fra et skjult nummer.
Alstahaug tingrett og Sandnessjøen lufthavn ble onsdag ettermiddag gjennomsøkt og åpnet igjen for normal drift i 13.30-tiden.

Anonym oppringningOgså Helgelands Blad fikk beskjed om å evakuere sine lokaler. I tillegg ble en klesbutikk som holder til i samme bygning som tingretten og noen naboer, også evakuert, ifølge Helgelands Blad.
– Vi fikk en anonym oppringning. Vedkommende sa noe sånt som at «tingretten går i lufta, dette er farlig, det er bare å komme seg ut», forteller en av de ansatte i tingretten til avisa.
Det ble ikke avviklet noen rettssaker i tingretten onsdag.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.