Onsdag 11. september 2019
En pågrepet etter bombetrussel mot politihuset i Oslo
En mann i 40-årene er pågrepet etter at han ringte politiet i Oslo og sa at han satt utenfor politihuset med en bombe.
Publisert: 11 September 16:06
En mann i 40-årene er pågrepet etter at han ringte politiet i Oslo og sa at han satt utenfor politihuset med en bombe.
Politiets bombegruppe rykket ut for å undersøke en gjenstand i mannens sekk.
Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo-politiet sier til NTB at politiet fikk meldingen klokka 14.38 onsdag ettermiddag.
Etter meldingen tømte politiet publikumshallen, varslet de ansatte internt i politihuset og satt opp sperringer. Klokka 15.36 opplyste politiet at politihuset igjen åpnes for normal trafikk.

Kjent for politiet fra før– Mannen som ringte inn, er pågrepet, så får vi se hva som var hans motiv. Vi har også sikret en interessant gjenstand, sier Grøttum.
Han vil ikke karakterisere hendelsen som en bombetrussel, siden mistenkte ikke har kommet med trusler om å utløse bomben.
Bombegruppa konkluderte med at mannens gjenstand ikke var farlig, men politiet har beslaglagt den.
Den pågrepne er en mann i midten av 40-årene. Han er kjent for politiet fra tidligere, men politiet ønsker ikke å si hvordan. Innsatsleder Torgeir Brenden sier til pressen utenfor politihuset at pågripelsen foregikk uten dramatikk.

Besøkende ble evakuertI forbindelse med bombetelefonen har Oslo-politiet vært i kontakt med Politidirektoratet. Tidligere onsdag ble det fremsatt bombetrusler mot Alstahaug tingrett og flyplassen i Sandnessjøen i Nordland. En mann i 50-årene er pågrepet i Trøndelag for truslene.
– Vi er kjent med at det også har vært andre hendelser i dag. Vi mistenker ikke noen sammenheng, men det er også uansett helt naturlig å være i kontakt med Politidirektoratet, sier Grøttum.
Ved 15-tiden onsdag ettermiddag meldte Dagbladet om at besøkende ved politihuset på Grønland i Oslo hadde blitt ført ut bakveien på bygningen.
– Da jeg skulle forlate politihuset, fikk jeg beskjed om at vi ikke kunne forlate bygningen. De har bedt oss trekke lenger inn i lokalet. Det er væpnet politi på utsiden, men situasjonen virker rolig, sa avisas reporter Sindre Granly Meldalen, som var på stedet.

(©NTB)
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...
Lørdag 25. januar 2020
Venstres Abid Raja tar over som kulturminister etter partileder Trine Skei Grande. Kulturlivets aktører står klar med en lang kravliste.
Lørdag 25. januar 2020
SLAGKRAFTIG? Hva har meningsmålinger, hat fra Hillary Clinton og støtte fra podkastkjendis Joe Rogan til felles? Alt viser at det er Bernie Sanders som kan slå Donald Trump, mener tilhengere.
Lørdag 25. januar 2020
Det nye arbeidslivet: I Amazons lagerhaller kan ingen høre deg skrike.
Fredag 24. januar 2020
EIENDOMSBARON: Den tidligere sosial­demokratiske topp- politikeren Ilija Batljan har tjent seg søkkrik på kjøp av offentlig eiendom i Sverige. Nå står Norge for tur.
Fredag 24. januar 2020
LOJALE: Republikanerne «forvirrer og avsporer» riksrettssaken mot Donald Trump. – Presidenten er favoritt til å vinne valget i november, sier USA-ekspert.
Fredag 24. januar 2020
• «Vi tåler ikke nå å tro at vi skal gå tilbake igjen til en særnorsk lønnsutvikling», sa leder i Norsk Industri Stein Lier-Hansen til NTB da organisasjonen la fram sin konjunkturrapport onsdag denne uka. Tradisjonen tro maner...
Fredag 24. januar 2020
Medietilsynet er skeptisk til å gi vide fullmakter til et nytt mediestøtteråd. – Det kan være utfordrende å samle såpass mye makt på ett sted, sier direktør Mari Velsand.
Torsdag 23. januar 2020
JAKTSESONG: Ytre høyre-president Jair Bolsonaro vil fengsle journalist Glenn Greenwald. – Journalister og varslere er blitt fritt vilt, sier Eva Joly.