Tirsdag 10. september 2019
Ronaldo-show for Portugal
Cristiano Ronaldo scoret fire ganger og sørget for en kjærkommen og viktig 5-1-seier for Portugal i EM-kvalifiseringsmøtet med Litauen tirsdag.
Publisert: 10 September 22:39
Cristiano Ronaldo scoret fire ganger og sørget for en kjærkommen og viktig 5-1-seier for Portugal i EM-kvalifiseringsmøtet med Litauen tirsdag.
Juventus-stjernen var i det helt umulige hjørnet og gjorde kvelden til et mareritt for de litauiske forsvarsspillerne i Vilnius.
Ronaldos første scoring kom allerede etter snaue sju minutters spill. Fra straffemerket var måltyven iskald og sendte hjemmelagets keeper feil vei.
2-1-scoringen drøyt halvtimen ut i annen omgang var av det langt mer heldige slaget. Avslutningen fra Ronaldo var ikke av beste merke, men Litauens veterankeeper Ernestas Setkus fikk ikke slått ballen unna. I stedet gikk ballen rett opp i lufta over en liggende Setkus, før den traff keeperen i ryggen på vei ned og trillet inn i det tomme målet.
Ronaldo var samtidig ikke ferdig med det. Tre minutter etter ledermålet ble han frispilt foran mål av Manchester City-profilen Bernardo Silva, og alene med keeper Setkus styrte Juventus-stjernen enkelt inn 3-1.
Kvarteret før full tid økte samme mann til 4-1. Igjen sto Bernardo Silva for den målgivende pasningen, og fra litt spissvinkel prikkskjøt Ronaldo ballen i lengste hjørne.
På tampen fastsatte William Carvalho sluttresultatet til 5-1.
Med seieren er Portugal nummer to i EM-kvalifiseringsgruppe B. Opp til Ukraina på tabelltoppen skiller det fem poeng, men Ronaldo og lagkameratene har én kamp tilgode.
(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.