Mandag 26. august 2019
Enda en remis for Carlsen i St. Louis
Magnus Carlsen rader opp remiser i Sinquefield Cup. Søndag ble det et nytt halvpoeng mot kinesiske Ding Liren i 8. runde av turneringen.
Publisert: 26 August 00:53
Magnus Carlsen rader opp remiser i Sinquefield Cup. Søndag ble det et nytt halvpoeng mot kinesiske Ding Liren i 8. runde av turneringen.
Med hvite brikker spilte Carlsen sin åttende remis av åtte mulige i turneringen i USA. Det gjør at han nå har snart 90 strake langsjakk-partier uten nederlag. Nå nærmer Carlsen seg den magiske 100-grensen.
Carlsen lå lenge godt an til sin første seier og hadde mye tid til gode på sin motstander på klokka, men utover i partiet jevnet det seg mer ut. Etter 42 trekk endte det med remi.
– Ulempen med å spille en forsvarsåpning er at hvis motstanderen kalkulerer bra, så vil han klare seg, men det er ikke alltid folk gjør det, sier Carlsen til arrangøren etter partiet.
På spørsmål om hva som skal til for å vinne, sier 28-åringen at motstanderen først og fremst må gjøre noen feil. Han sier Ding Liren forsvarte seg veldig bra.
Lørdag spilte Carlsen remis mot russiske Jan Nepomnjastsji. Også der ble det et halvt poeng.
Mandag spiller Carlsen 9. runde mot Levon Aronian fra Armenia. Turneringen varer til 28. august og inngår i Grand Chess Tour.
Carlsen vant Sinquefield Cup i 2018. Da delte han seieren med tre andre spillere.
(©NTB)
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Torsdag 20. februar 2020
BREDDE: Mette Nord mener hun har oppskriften som vil løfte k­vinnelønna i lønnsoppgjøret.
Torsdag 20. februar 2020
TRUET: FN prøver å holde Genève-forhandlingene i gang etter at havna i Tripoli ble angrepet tirsdag.
Torsdag 20. februar 2020
• Hvordan blir folk deltakere i demokratiet? Ofte er utgangspunktet en helt konkret sak de engasjerer seg i og organiserer seg for å fremme. Noen samler seg i grupper på sosiale medier, hvor de møter likesinnede og deler informasjon. Slike...
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.
Onsdag 19. februar 2020
Resetts søknad om medlemskap i Redaktørforeningen ble avslått etter en «helhetsvurdering». Pressenestor Per Edgar Kokkvold etterlyser en bedre begrunnelse.
Onsdag 19. februar 2020
ZERO AVGIFT: Widerøe trenger et solid avgiftskutt for å redde distriktsflyene. Nå får selskapet uventet støtte fra miljøorganisasjonen Zero.
Tirsdag 18. februar 2020
KUTT: Widerøe legger ned ruter over hele Nord-Norge. – Det er sjokkerende, sier direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark.
Tirsdag 18. februar 2020
Poet og bibliotekar Paal Bjelke Andersen opplever at de «enkle» diktene ikke snakker til ham.