Mandag 26. august 2019
Enda en remis for Carlsen i St. Louis
Magnus Carlsen rader opp remiser i Sinquefield Cup. Søndag ble det et nytt halvpoeng mot kinesiske Ding Liren i 8. runde av turneringen.
Publisert: 26 August 00:53
Magnus Carlsen rader opp remiser i Sinquefield Cup. Søndag ble det et nytt halvpoeng mot kinesiske Ding Liren i 8. runde av turneringen.
Med hvite brikker spilte Carlsen sin åttende remis av åtte mulige i turneringen i USA. Det gjør at han nå har snart 90 strake langsjakk-partier uten nederlag. Nå nærmer Carlsen seg den magiske 100-grensen.
Carlsen lå lenge godt an til sin første seier og hadde mye tid til gode på sin motstander på klokka, men utover i partiet jevnet det seg mer ut. Etter 42 trekk endte det med remi.
– Ulempen med å spille en forsvarsåpning er at hvis motstanderen kalkulerer bra, så vil han klare seg, men det er ikke alltid folk gjør det, sier Carlsen til arrangøren etter partiet.
På spørsmål om hva som skal til for å vinne, sier 28-åringen at motstanderen først og fremst må gjøre noen feil. Han sier Ding Liren forsvarte seg veldig bra.
Lørdag spilte Carlsen remis mot russiske Jan Nepomnjastsji. Også der ble det et halvt poeng.
Mandag spiller Carlsen 9. runde mot Levon Aronian fra Armenia. Turneringen varer til 28. august og inngår i Grand Chess Tour.
Carlsen vant Sinquefield Cup i 2018. Da delte han seieren med tre andre spillere.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.