Mandag 26. august 2019
Hovland sikret seg PGA-billetten i Idaho
Viktor Hovland viste klasse også under siste runde i Albertsons Boise Open. Han endte på delt 2.-plass, mer enn nok til å sikre seg PGA-tourkort for 2020.
Publisert: 26 August 08:10
Viktor Hovland viste klasse også under siste runde i Albertsons Boise Open. Han endte på delt 2.-plass, mer enn nok til å sikre seg PGA-tourkort for 2020.
Norge har dermed for første gang to spillere som skal delta på PGA-touren i neste sesong, golfens aller gjeveste selskap. Der får Hovland følge av studiekompisen Kristoffer Ventura.
Hovland ledet kvalifiseringsturneringen i Idaho før søndagens fjerde og siste runde, men han måtte se seg slått av amerikaneren Matthew NeSmith. Annenplassen deler han med Brandon Hagy, også han fra USA.
– Jeg prøvde å ikke tenke for mye på det (PGA-tourkortet), men i stedet på å vinne turneringen. Jeg er litt skuffet over at jeg ikke presterte bedre. Nå er det noen karer som spilte bra der ute, men jeg følte at jeg hadde noen slag som burde vært gjort bedre, sier Hovland til PGA-tourens nettsted.

God margin21-åringen fra Oslo spilte en 68-runde søndag, som vil si tre slag under par. Det var han svakeste runde i turneringen, men det var nok til å sikre seg PGA-tourkortet, hvor kravet var være blant de 25 beste totalt.
Søndag spilte han på par på første hull, før han leverte en birdie ved neste hull. To hull senere fikk han en bogey, men Hovland hentet seg inn igjen med nok en birdie på 6. hull. På 9. og 10. hull spilte han til birdier, før han fikk bogey igjen på det neste hullet. Nok en bogey fikk han på 13. hull, før han på de fem siste hullene fikk to birdier.
– Det er litt skuffende nå, men om noen dager kommer jeg til å hente meg inn igjen og se fram til neste sesong på PGA-touren. Det er definitivt der du ønsker å spille, og det er moro at jeg får spille der en hel sesong, sier Hovland.
Finalen i den såkalte Korn Ferry-touren avsluttes neste helg, og der har Hovland har mulighet til å vinne sammendraget.

(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.