Søndag 25. august 2019
Griezmann og Barcelona reiste seg etter marerittstart
Barcelona fikk en tung start på årets første hjemmekamp i La Liga, men to scoringer av Antoine Griezmann bidro til at det ble 5-2-seier over Real Betis søndag.
Publisert: 25 August 22:56
Barcelona fikk en tung start på årets første hjemmekamp i La Liga, men to scoringer av Antoine Griezmann bidro til at det ble 5-2-seier over Real Betis søndag.
Barcelona kom til søndagens kamp på eget gress med 0-1-tapet mot Athletic Bilbao i seriepremieren i bagasjen. Da Real Betis tok ledelsen ved franske Nabil Fekir etter bare et kvarters spill, så marerittet ut til å fortsette.
Trener Ernesto Valverde sto på sidelinjuen med dype rynker i pannen, men kunne etter hvert jobbe seg tilbake i hvilepuls. Antoine Griezmann ble hentet til klubben fra Atletico Madrid i sommer, og søndag viste franskmannen hvorfor.
Før pause satte han utlikningen til 1-1, og tidlig i annen omgang svingte han ballen i lengste hjørne til 2-1-ledelse. Feiringen var det også klasse over. Måltyven løp ut på sidelinjen og fikk drysset glitter i hånda, som han så kastet opp i lufta.

Ingen Messi21-åringen Carles Perez satte deretter inn 3-1 for den katalanske storklubben, før Jordi Alba la på til 4-1 og sørget for at det til slutt var liten tvil om hvor de tre poengene hørte hjemme.
Kvarteret før slutt satte Arturo Vidal inn 5-1, før Loren Moron pyntet på resultatet for gjestene.
Lionel Messi var ikke med i Barcelonas kamptropp. Den argentinske stjernen var tidligere denne uken tilbake på trening etter å ha slitt med en leggskade han pådro seg i sesongoppkjøringen. Trener Valverde valgte likevel ikke å ta noen sjanser med ham.
Messi var heller ikke med da Barcelona innledet La Liga-sesongen med 0-1-tap for Bilbao sist helg.

To med full pottAngrepsspillerne Luis Suárez og Ousmane Dembélé er også skadd og var utilgjengelige til søndagens kamp mot Betis.
Sevilla og Atletico Madrid har begge seks poeng og full pott etter to serieomganger i La Liga. Atletico Madrid slo søndag Leganes 1-0 på bortebane etter scoring av Vitolo.
Real Madrid måtte nøye seg med 1-1 mot Valladolid lørdag og står med fire poeng etter to kamper.
(©NTB)
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Torsdag 20. februar 2020
BREDDE: Mette Nord mener hun har oppskriften som vil løfte k­vinnelønna i lønnsoppgjøret.
Torsdag 20. februar 2020
TRUET: FN prøver å holde Genève-forhandlingene i gang etter at havna i Tripoli ble angrepet tirsdag.
Torsdag 20. februar 2020
• Hvordan blir folk deltakere i demokratiet? Ofte er utgangspunktet en helt konkret sak de engasjerer seg i og organiserer seg for å fremme. Noen samler seg i grupper på sosiale medier, hvor de møter likesinnede og deler informasjon. Slike...
Onsdag 19. februar 2020
• Professor Jørn Rattsø og Geir Vinsand i Nivi Analyse kritiserte i Aftenposten mandag resultatene av kommune- og regionreformen. I Aftenposten framstilles de som «to av Norges fremste eksperter på offentlig styring». I realiteten står de...
Onsdag 19. februar 2020
FLØYKAMP: Den voksende høyresida i de tyske kristendemokratene angriper partileder Angela Merkel. Nå vil de ta oppgjør med partiets innvandrings- og klimapolitikk.
Onsdag 19. februar 2020
Resetts søknad om medlemskap i Redaktørforeningen ble avslått etter en «helhetsvurdering». Pressenestor Per Edgar Kokkvold etterlyser en bedre begrunnelse.
Onsdag 19. februar 2020
ZERO AVGIFT: Widerøe trenger et solid avgiftskutt for å redde distriktsflyene. Nå får selskapet uventet støtte fra miljøorganisasjonen Zero.
Tirsdag 18. februar 2020
KUTT: Widerøe legger ned ruter over hele Nord-Norge. – Det er sjokkerende, sier direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark.
Tirsdag 18. februar 2020
Poet og bibliotekar Paal Bjelke Andersen opplever at de «enkle» diktene ikke snakker til ham.