Søndag 25. august 2019
Griezmann og Barcelona reiste seg etter marerittstart
Barcelona fikk en tung start på årets første hjemmekamp i La Liga, men to scoringer av Antoine Griezmann bidro til at det ble 5-2-seier over Real Betis søndag.
Publisert: 25 August 22:56
Barcelona fikk en tung start på årets første hjemmekamp i La Liga, men to scoringer av Antoine Griezmann bidro til at det ble 5-2-seier over Real Betis søndag.
Barcelona kom til søndagens kamp på eget gress med 0-1-tapet mot Athletic Bilbao i seriepremieren i bagasjen. Da Real Betis tok ledelsen ved franske Nabil Fekir etter bare et kvarters spill, så marerittet ut til å fortsette.
Trener Ernesto Valverde sto på sidelinjuen med dype rynker i pannen, men kunne etter hvert jobbe seg tilbake i hvilepuls. Antoine Griezmann ble hentet til klubben fra Atletico Madrid i sommer, og søndag viste franskmannen hvorfor.
Før pause satte han utlikningen til 1-1, og tidlig i annen omgang svingte han ballen i lengste hjørne til 2-1-ledelse. Feiringen var det også klasse over. Måltyven løp ut på sidelinjen og fikk drysset glitter i hånda, som han så kastet opp i lufta.

Ingen Messi21-åringen Carles Perez satte deretter inn 3-1 for den katalanske storklubben, før Jordi Alba la på til 4-1 og sørget for at det til slutt var liten tvil om hvor de tre poengene hørte hjemme.
Kvarteret før slutt satte Arturo Vidal inn 5-1, før Loren Moron pyntet på resultatet for gjestene.
Lionel Messi var ikke med i Barcelonas kamptropp. Den argentinske stjernen var tidligere denne uken tilbake på trening etter å ha slitt med en leggskade han pådro seg i sesongoppkjøringen. Trener Valverde valgte likevel ikke å ta noen sjanser med ham.
Messi var heller ikke med da Barcelona innledet La Liga-sesongen med 0-1-tap for Bilbao sist helg.

To med full pottAngrepsspillerne Luis Suárez og Ousmane Dembélé er også skadd og var utilgjengelige til søndagens kamp mot Betis.
Sevilla og Atletico Madrid har begge seks poeng og full pott etter to serieomganger i La Liga. Atletico Madrid slo søndag Leganes 1-0 på bortebane etter scoring av Vitolo.
Real Madrid måtte nøye seg med 1-1 mot Valladolid lørdag og står med fire poeng etter to kamper.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.