Fredag 23. august 2019
Småbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt
Mannen som er siktet for drapet på en 43-åring i Bergen, er en tidligere ustraffet 27-åring og småbarnsfar. Ifølge siktedes forsvarer framstår saken som rar.
Publisert: 23 August 00:36
Mannen som er siktet for drapet på en 43-åring i Bergen, er en tidligere ustraffet 27-åring og småbarnsfar. Ifølge siktedes forsvarer framstår saken som rar.
Politiet gikk torsdag ut med navnet på den drepte, Ronny Nygård (43), som ble funnet ved en parkeringsplass utenfor Rema 1000 i Åsane i Bergen 1. juni. De ber om tips i saken.
Den siktede i saken er en 27-åring som først var innkalt som vitne i saken, men om lag to uker etter hendelsen ble han siktet for uriktig forklaring. Han er nå siktet for drap.
– Han har sittet i avhør fra torsdag ettermiddag og samarbeider med politiet. Han nekter straffskyld, sier Einar Råen, mannens forsvarer til Bergens Tidende.
Mannen nekter straffskyld både for drap og falsk forklaring.
Det er ingenting som tyder på at det er en relasjon mellom den drepte og den siktede, som er i arbeid og har familie. 27-åringen er registrert i politiets registre fra før, men er tidligere ustraffet. Råen sier saken framstår som rar.
– Det var et sjokk for ham å bli pågrepet. Han tar dette meget tungt og er preget, sier Råen.
Av hensyn til etterforskningen vil han ikke kommentere verken om det har vært kontakt mellom siktede og avdøde eller hva siktede foretok seg i timene før Nygård ble funnet død.
27-åringen sitter nå i varetekt i Bergen fengsel. Han framstilles for varetektsfengsling fredag.
– Jeg kan ikke se det er grunnlag for å holde min klient pågrepet. Han har gitt en forklaring og samarbeider, sier Råen.

(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.