Fredag 23. august 2019
Småbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt
Mannen som er siktet for drapet på en 43-åring i Bergen, er en tidligere ustraffet 27-åring og småbarnsfar. Ifølge siktedes forsvarer framstår saken som rar.
Publisert: 23 August 00:36
Mannen som er siktet for drapet på en 43-åring i Bergen, er en tidligere ustraffet 27-åring og småbarnsfar. Ifølge siktedes forsvarer framstår saken som rar.
Politiet gikk torsdag ut med navnet på den drepte, Ronny Nygård (43), som ble funnet ved en parkeringsplass utenfor Rema 1000 i Åsane i Bergen 1. juni. De ber om tips i saken.
Den siktede i saken er en 27-åring som først var innkalt som vitne i saken, men om lag to uker etter hendelsen ble han siktet for uriktig forklaring. Han er nå siktet for drap.
– Han har sittet i avhør fra torsdag ettermiddag og samarbeider med politiet. Han nekter straffskyld, sier Einar Råen, mannens forsvarer til Bergens Tidende.
Mannen nekter straffskyld både for drap og falsk forklaring.
Det er ingenting som tyder på at det er en relasjon mellom den drepte og den siktede, som er i arbeid og har familie. 27-åringen er registrert i politiets registre fra før, men er tidligere ustraffet. Råen sier saken framstår som rar.
– Det var et sjokk for ham å bli pågrepet. Han tar dette meget tungt og er preget, sier Råen.
Av hensyn til etterforskningen vil han ikke kommentere verken om det har vært kontakt mellom siktede og avdøde eller hva siktede foretok seg i timene før Nygård ble funnet død.
27-åringen sitter nå i varetekt i Bergen fengsel. Han framstilles for varetektsfengsling fredag.
– Jeg kan ikke se det er grunnlag for å holde min klient pågrepet. Han har gitt en forklaring og samarbeider, sier Råen.

(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.