Torsdag 22. august 2019
Jay Inslee trekker seg som presidentkandidat
Washington-guvernøren Jay Inslee trekker seg som kandidat i demokratenes nominasjonskamp foran neste års presidentvalg.
Publisert: 22 August 03:43
Washington-guvernøren Jay Inslee trekker seg som kandidat i demokratenes nominasjonskamp foran neste års presidentvalg.
Inslee sier til MSNBC onsdag at det er tydelig at han ikke kommer til å vinne. Han ønsket ikke å kommentere om han kommer til å gå for en tredje periode som guvernør i Washington.
Han varslet i TV-programmet «The Rachel Maddow Show» at han kommer til å kunngjøre torsdag hva han skal gjøre videre i sin politiske karriere.
68-åringen er den tredje demokraten som trekker sitt kandidatur. Fra før har Eric Swalwell, kongressmedlem fra California, og tidligere guvernør John Hickenlooper i Colorado gjort det samme.
Inslee deltok i de første to rundene av demokratenes debatter i sommer. Guvernøren har sentrert kampanjen sin rundt klimaendringer og kaller det «vår tids mest største utfordring».
(©NTB)
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...
Lørdag 25. januar 2020
Venstres Abid Raja tar over som kulturminister etter partileder Trine Skei Grande. Kulturlivets aktører står klar med en lang kravliste.
Lørdag 25. januar 2020
SLAGKRAFTIG? Hva har meningsmålinger, hat fra Hillary Clinton og støtte fra podkastkjendis Joe Rogan til felles? Alt viser at det er Bernie Sanders som kan slå Donald Trump, mener tilhengere.
Lørdag 25. januar 2020
Det nye arbeidslivet: I Amazons lagerhaller kan ingen høre deg skrike.
Fredag 24. januar 2020
EIENDOMSBARON: Den tidligere sosial­demokratiske topp- politikeren Ilija Batljan har tjent seg søkkrik på kjøp av offentlig eiendom i Sverige. Nå står Norge for tur.
Fredag 24. januar 2020
LOJALE: Republikanerne «forvirrer og avsporer» riksrettssaken mot Donald Trump. – Presidenten er favoritt til å vinne valget i november, sier USA-ekspert.
Fredag 24. januar 2020
• «Vi tåler ikke nå å tro at vi skal gå tilbake igjen til en særnorsk lønnsutvikling», sa leder i Norsk Industri Stein Lier-Hansen til NTB da organisasjonen la fram sin konjunkturrapport onsdag denne uka. Tradisjonen tro maner...
Fredag 24. januar 2020
Medietilsynet er skeptisk til å gi vide fullmakter til et nytt mediestøtteråd. – Det kan være utfordrende å samle såpass mye makt på ett sted, sier direktør Mari Velsand.
Torsdag 23. januar 2020
JAKTSESONG: Ytre høyre-president Jair Bolsonaro vil fengsle journalist Glenn Greenwald. – Journalister og varslere er blitt fritt vilt, sier Eva Joly.