Torsdag 22. august 2019
Femte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter
Det ble remis for Magnus Carlsen også i 5. runde av Sinquefield Cup i USA. Onsdag spilte han med hvite brikker mot Sergej Karjakin.
Publisert: 22 August 00:14
Det ble remis for Magnus Carlsen også i 5. runde av Sinquefield Cup i USA. Onsdag spilte han med hvite brikker mot Sergej Karjakin.
Ingen av spillerne greide å skaffe seg noe betydelig overtak, og etter 47 trekk og omtrent fire timer ved brettet endte det med et halvpoeng til hver.
– Det er lett å se at jeg sliter litt. Så langt kommer jeg ingen vei. I går hadde jeg en sjanse (mot Shakhriyar Mamedyarov), og jeg sløste den bort, sa Carlsen til arrangøren etter partiet.
– Sergej stoppet planen min i dag, og jeg greide ikke å bestemme meg for hva jeg skulle gjøre etter det. Det ble lett for ham å nøytralisere presset mitt. Jeg burde kanskje prøvd noe annet, men jeg kom ikke i gang. Han forsvarte seg veldig bra.
– Endelig fikk jeg bruk for litt av forberedelsene til New York, sa Karjakin med en latter. Han viste til VM-kampen mot Carlsen for snart tre år siden, som endte med tap.
– Magnus skapte noen problemer for meg i dag, men jeg holdt unna.
Magnus Carlsen er nå oppe i 84 langsjakkpartier uten tap, men han sliter med å vinne. Det er han for øvrig ikke alene om i St. Louis. Før onsdagens runde hadde bare to av 24 partier i turneringen endt med seier til en av spillerne, de 22 øvrige med remis.
Onsdag endte de fire første avsluttede partiene med remis.
Det betyr at Carlsen bare er et halvt poeng bak lederne i turneringen.
– Det er jo langt fra uinntakelig, men jeg sliter som sagt. Lyspunktet er at jeg spilte ganske bra etter hviledagen i Zagreb, og jeg kan jo håpe at det blir slik her også, sa Carlsen.
Torsdag er det hviledag i Sinquefield Cup. Da skal Carlsen etter planen stå for det seremonielle første kastet før baseballkampen mellom St. Louis Cardinals og Colorado Rockies i Major League.
Hans neste motstander ved sjakkbrettet blir Hikaru Nakamura fredag.

(©NTB)
Mandag 16. september 2019
• I går gjenga Aftenposten for tredje gang i år resultatene fra en rapport om populisme utarbeidet av den svenske, markedsøkonomiske tenketanken Timbro. Rapporten har samlet data om oppslutningen til «autoritære populistpartier» i Europa, og...
Mandag 16. september 2019
ADVARSEL: Stasjonssjefen på Kongsberg advarte mot konsekvensene av politireformen. – Jeg forstår innbyggernes følelse av at de har tapt noe, sier Håvard Revå.
Mandag 16. september 2019
Forfatter Bjørn Sortland er bekymret for norske barns mentale kondis. – Å lese i et kvarter er blitt «helt Himalaya», sier han.
Mandag 16. september 2019
MOTMAKT: Høstens store stridstema i Frankrike blir president Macrons ­pensjonsreform. Nå mobiliserer fag­foreningene til storstreik.
Lørdag 14. september 2019
• Regjeringspartiene og Arbeiderpartiet gikk tilbake. Alle andre partier gikk fram. Det er resultatet av årets lokalvalg, som ble gjennomført mandag. Det fins en rekke lokale forklaringer på stemme­givning i hver enkelt kommune, men...
Lørdag 14. september 2019
LØFTEBRUDD: Politireformen ga løfter som ikke ble holdt. I Numedal kryper utryggheten inn i husene til folk. Frykten er at det som er blitt ødelagt, ikke lar seg reparere.
Lørdag 14. september 2019
Petter Stordalens 190.000 Instagram-følgere har flere ganger sett ham posere med bøker fra Straw­berry-forlagene. Dette kan være ulovlig reklame, ifølge Forbruker­tilsynet.
Lørdag 14. september 2019
I FRONT: Den arabiske våren startet i Tunisia i 2011. I høst skal de velge ny president og nytt parlament.
Fredag 13. september 2019
Dagens Næringsliv og Morgenbladet kutter til sammen 38 millioner kroner for å bli mer digitale. – Vil gå utover kvaliteten, sier medieforsker.
Fredag 13. september 2019
LIDER: India annullerte forrige måned selvstyret i indisk-kontrollerte Kashmir. Provinsen er hermetisk lukket. – Mitt folk lider, forfølges og tortureres, sier kasjmirsk aktivist.