Torsdag 22. august 2019
Femte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter
Det ble remis for Magnus Carlsen også i 5. runde av Sinquefield Cup i USA. Onsdag spilte han med hvite brikker mot Sergej Karjakin.
Publisert: 22 August 00:46
Det ble remis for Magnus Carlsen også i 5. runde av Sinquefield Cup i USA. Onsdag spilte han med hvite brikker mot Sergej Karjakin.
Ingen av spillerne greide å skaffe seg noe betydelig overtak, og etter 47 trekk og omtrent fire timer ved brettet endte det med et halvpoeng til hver.
– Det er lett å se at jeg sliter litt. Så langt kommer jeg ingen vei. I går hadde jeg en sjanse (mot Shakhriyar Mamedyarov), og jeg sløste den bort, sa Carlsen til arrangøren etter partiet.
– Sergej stoppet planen min i dag, og jeg greide ikke å bestemme meg for hva jeg skulle gjøre etter det. Det ble lett for ham å nøytralisere presset mitt. Jeg burde kanskje prøvd noe annet, men jeg kom ikke i gang. Han forsvarte seg veldig bra.
– Endelig fikk jeg bruk for litt av forberedelsene til New York, sa Karjakin med en latter. Han viste til VM-kampen mot Carlsen for snart tre år siden, som endte med tap.
– Magnus skapte noen problemer for meg i dag, men jeg holdt unna.
Magnus Carlsen er nå oppe i 84 langsjakkpartier uten tap, men han sliter med å vinne. Det er han for øvrig ikke alene om i St. Louis. Før onsdagens runde hadde bare to av 24 partier i turneringen endt med seier til en av spillerne, de 22 øvrige med remis.
Onsdag endte de fire første avsluttede partiene med remis, før Ding Liren og Jan Nepomnjasjtsji vant hvert sitt.
Etter fem runder er Carlsen bare et halvt poeng bak Fabiano Caruana, Ding Liren og Vishy Anand, som fører an i turneringen med 3 poeng hver.
– Det er jo langt fra uinntakelig, men jeg sliter som sagt. Lyspunktet er at jeg spilte ganske bra etter hviledagen i Zagreb, og jeg kan jo håpe at det blir slik her også, sa Carlsen.
Torsdag er det hviledag i Sinquefield Cup. Da skal Carlsen etter planen stå for det seremonielle første kastet før baseballkampen mellom St. Louis Cardinals og Colorado Rockies i Major League.
Hans neste motstander ved sjakkbrettet blir Hikaru Nakamura fredag.
(©NTB)
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...
Lørdag 25. januar 2020
Venstres Abid Raja tar over som kulturminister etter partileder Trine Skei Grande. Kulturlivets aktører står klar med en lang kravliste.
Lørdag 25. januar 2020
SLAGKRAFTIG? Hva har meningsmålinger, hat fra Hillary Clinton og støtte fra podkastkjendis Joe Rogan til felles? Alt viser at det er Bernie Sanders som kan slå Donald Trump, mener tilhengere.
Lørdag 25. januar 2020
Det nye arbeidslivet: I Amazons lagerhaller kan ingen høre deg skrike.
Fredag 24. januar 2020
EIENDOMSBARON: Den tidligere sosial­demokratiske topp- politikeren Ilija Batljan har tjent seg søkkrik på kjøp av offentlig eiendom i Sverige. Nå står Norge for tur.
Fredag 24. januar 2020
LOJALE: Republikanerne «forvirrer og avsporer» riksrettssaken mot Donald Trump. – Presidenten er favoritt til å vinne valget i november, sier USA-ekspert.
Fredag 24. januar 2020
• «Vi tåler ikke nå å tro at vi skal gå tilbake igjen til en særnorsk lønnsutvikling», sa leder i Norsk Industri Stein Lier-Hansen til NTB da organisasjonen la fram sin konjunkturrapport onsdag denne uka. Tradisjonen tro maner...
Fredag 24. januar 2020
Medietilsynet er skeptisk til å gi vide fullmakter til et nytt mediestøtteråd. – Det kan være utfordrende å samle såpass mye makt på ett sted, sier direktør Mari Velsand.
Torsdag 23. januar 2020
JAKTSESONG: Ytre høyre-president Jair Bolsonaro vil fengsle journalist Glenn Greenwald. – Journalister og varslere er blitt fritt vilt, sier Eva Joly.