Torsdag 22. august 2019
Guerin blir Zuccarellos sjef
Bill Guerin (48) er ansatt som sportsdirektør i NHL-klubben Minnesota Wild. Dermed blir han Mats Zuccarellos nye sjef.
Publisert: 22 August 02:46
Bill Guerin (48) er ansatt som sportsdirektør i NHL-klubben Minnesota Wild. Dermed blir han Mats Zuccarellos nye sjef.
Paul Fenton, som signerte Zuccarello, fikk sparken i slutten av juli etter 14 måneder i jobben. Nå er hans etterfølger funnet, og det er en mann som har vunnet Stanley Cup både som spiller (1995 og 2009) og leder (2016 og 2017).
De siste fem årene har han vært assisterende sportsdirektør (under Jim Rutherford) for Pittsburgh Penguins, som han også ble mester med som spiller.
– Bill har vært en vinner gjennom hele karrieren, og jeg er svært glad for å kunne hente ham til vår klubb og til ishockeystaten Minnesota, sier Wild-eier Craig Leipold.
Guerin spilte 1263 grunnseriekamper i NHL for New Jersey Devils, Edmonton Oilers, Boston Bruins, Dallas Stars, St. Louis Blues, San Jose Sharks, New York Islanders og Pittsburgh Penguins. Han noterte 856 målpoeng (429 mål og 427 assist). I tillegg hadde han 39 mål og 35 assist i 140 sluttspillkamper. Han vant Stanley Cup med Devils og Penguins.
De åtte siste årene har han vært i Penguins-ledelsen, først som spillerutvikler og så som assisterende sportsdirektør.
– Jeg er glad på hans vegne, men jeg kommer til å savne ham. Han er en stor leder og har alltid støttet meg siden jeg kom hit. Han kommer til å bli en stor sportsdirektør, sier Penguins-superstjernen Sidney Crosby.
Guerin gjør det klart at lagånd vil stå høyt oppe på hans prioriteringsliste.
– De eneste lagene som vinner er lagene som setter fellesskapet først. Det må vi alle gjøre. Individuelle ambisjoner må vike. Alle må ofre seg for laget, sier han.
(©NTB)
Mandag 16. september 2019
• I går gjenga Aftenposten for tredje gang i år resultatene fra en rapport om populisme utarbeidet av den svenske, markedsøkonomiske tenketanken Timbro. Rapporten har samlet data om oppslutningen til «autoritære populistpartier» i Europa, og...
Mandag 16. september 2019
ADVARSEL: Stasjonssjefen på Kongsberg advarte mot konsekvensene av politireformen. – Jeg forstår innbyggernes følelse av at de har tapt noe, sier Håvard Revå.
Mandag 16. september 2019
Forfatter Bjørn Sortland er bekymret for norske barns mentale kondis. – Å lese i et kvarter er blitt «helt Himalaya», sier han.
Mandag 16. september 2019
MOTMAKT: Høstens store stridstema i Frankrike blir president Macrons ­pensjonsreform. Nå mobiliserer fag­foreningene til storstreik.
Lørdag 14. september 2019
• Regjeringspartiene og Arbeiderpartiet gikk tilbake. Alle andre partier gikk fram. Det er resultatet av årets lokalvalg, som ble gjennomført mandag. Det fins en rekke lokale forklaringer på stemme­givning i hver enkelt kommune, men...
Lørdag 14. september 2019
LØFTEBRUDD: Politireformen ga løfter som ikke ble holdt. I Numedal kryper utryggheten inn i husene til folk. Frykten er at det som er blitt ødelagt, ikke lar seg reparere.
Lørdag 14. september 2019
Petter Stordalens 190.000 Instagram-følgere har flere ganger sett ham posere med bøker fra Straw­berry-forlagene. Dette kan være ulovlig reklame, ifølge Forbruker­tilsynet.
Lørdag 14. september 2019
I FRONT: Den arabiske våren startet i Tunisia i 2011. I høst skal de velge ny president og nytt parlament.
Fredag 13. september 2019
Dagens Næringsliv og Morgenbladet kutter til sammen 38 millioner kroner for å bli mer digitale. – Vil gå utover kvaliteten, sier medieforsker.
Fredag 13. september 2019
LIDER: India annullerte forrige måned selvstyret i indisk-kontrollerte Kashmir. Provinsen er hermetisk lukket. – Mitt folk lider, forfølges og tortureres, sier kasjmirsk aktivist.