Torsdag 22. august 2019
Guerin blir Zuccarellos sjef
Bill Guerin (48) er ansatt som sportsdirektør i NHL-klubben Minnesota Wild. Dermed blir han Mats Zuccarellos nye sjef.
Publisert: 22 August 02:46
Bill Guerin (48) er ansatt som sportsdirektør i NHL-klubben Minnesota Wild. Dermed blir han Mats Zuccarellos nye sjef.
Paul Fenton, som signerte Zuccarello, fikk sparken i slutten av juli etter 14 måneder i jobben. Nå er hans etterfølger funnet, og det er en mann som har vunnet Stanley Cup både som spiller (1995 og 2009) og leder (2016 og 2017).
De siste fem årene har han vært assisterende sportsdirektør (under Jim Rutherford) for Pittsburgh Penguins, som han også ble mester med som spiller.
– Bill har vært en vinner gjennom hele karrieren, og jeg er svært glad for å kunne hente ham til vår klubb og til ishockeystaten Minnesota, sier Wild-eier Craig Leipold.
Guerin spilte 1263 grunnseriekamper i NHL for New Jersey Devils, Edmonton Oilers, Boston Bruins, Dallas Stars, St. Louis Blues, San Jose Sharks, New York Islanders og Pittsburgh Penguins. Han noterte 856 målpoeng (429 mål og 427 assist). I tillegg hadde han 39 mål og 35 assist i 140 sluttspillkamper. Han vant Stanley Cup med Devils og Penguins.
De åtte siste årene har han vært i Penguins-ledelsen, først som spillerutvikler og så som assisterende sportsdirektør.
– Jeg er glad på hans vegne, men jeg kommer til å savne ham. Han er en stor leder og har alltid støttet meg siden jeg kom hit. Han kommer til å bli en stor sportsdirektør, sier Penguins-superstjernen Sidney Crosby.
Guerin gjør det klart at lagånd vil stå høyt oppe på hans prioriteringsliste.
– De eneste lagene som vinner er lagene som setter fellesskapet først. Det må vi alle gjøre. Individuelle ambisjoner må vike. Alle må ofre seg for laget, sier han.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.