Torsdag 22. august 2019
Religiøs leder dømt for nedlasting av overgrepsmateriale
En mann i 50-årene er i Dalane tingrett i Rogaland dømt til seks måneders fengsel blant annet for nedlasting og distribuering av overgrepsmateriale.
Publisert: 22 August 13:11
En mann i 50-årene er i Dalane tingrett i Rogaland dømt til seks måneders fengsel blant annet for nedlasting og distribuering av overgrepsmateriale.
Mannen, som er leder i en kristen menighet, har erkjent straffskyld og har forklart at han begynte å laste ned overgrepsmateriale i 2008, ifølge Stavanger Aftenblad.
Regelmessig lastet han ned bilder fra nettet, og ved noen anledninger videresendte han også overgrepsmateriale.
I retten forklarte mannen den ulovlige aktiviteten med at han var ensom og at han hadde lyst til å se unge jenter. Retten mener han har vært interessert i overgrepsmateriale som må betegnes som grovt.
Mannen dømmes i tillegg for seksuelt krenkende atferd på nettet. I retten erkjente han straffskyld for flere ganger å ha tatt kontakt med personer på et chatterom for tenåringer.
Mannen erkjente forholdene i det første avhøret og samtykket til tilståelsesdom, noe som trakk i formildende retning.
(©NTB)
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...
Lørdag 25. januar 2020
Venstres Abid Raja tar over som kulturminister etter partileder Trine Skei Grande. Kulturlivets aktører står klar med en lang kravliste.
Lørdag 25. januar 2020
SLAGKRAFTIG? Hva har meningsmålinger, hat fra Hillary Clinton og støtte fra podkastkjendis Joe Rogan til felles? Alt viser at det er Bernie Sanders som kan slå Donald Trump, mener tilhengere.
Lørdag 25. januar 2020
Det nye arbeidslivet: I Amazons lagerhaller kan ingen høre deg skrike.
Fredag 24. januar 2020
EIENDOMSBARON: Den tidligere sosial­demokratiske topp- politikeren Ilija Batljan har tjent seg søkkrik på kjøp av offentlig eiendom i Sverige. Nå står Norge for tur.
Fredag 24. januar 2020
LOJALE: Republikanerne «forvirrer og avsporer» riksrettssaken mot Donald Trump. – Presidenten er favoritt til å vinne valget i november, sier USA-ekspert.
Fredag 24. januar 2020
• «Vi tåler ikke nå å tro at vi skal gå tilbake igjen til en særnorsk lønnsutvikling», sa leder i Norsk Industri Stein Lier-Hansen til NTB da organisasjonen la fram sin konjunkturrapport onsdag denne uka. Tradisjonen tro maner...
Fredag 24. januar 2020
Medietilsynet er skeptisk til å gi vide fullmakter til et nytt mediestøtteråd. – Det kan være utfordrende å samle såpass mye makt på ett sted, sier direktør Mari Velsand.
Torsdag 23. januar 2020
JAKTSESONG: Ytre høyre-president Jair Bolsonaro vil fengsle journalist Glenn Greenwald. – Journalister og varslere er blitt fritt vilt, sier Eva Joly.