Onsdag 21. august 2019
Ajax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen
Forrige sesongs semifinalist Ajax slet i perioder borte mot Apoel og klarte kun 0-0 i første kamp i mesterligakvalifiseringens siste runde.
Publisert: 21 August 00:58
Forrige sesongs semifinalist Ajax slet i perioder borte mot Apoel og klarte kun 0-0 i første kamp i mesterligakvalifiseringens siste runde.
Dermed må nederlenderne vinne hjemme i Amsterdam i neste ukes returkamp om de skal ta seg til Champions League-gruppespillet.
Gjestene måtte avslutte den tøffe bortekampen på Kypros med ti mann etter at høyreback Noussair Mazraoui pådro seg sitt andre gule kort for en takling i det 80. minutt.
Likevel klarte Ajax å skape en stor sjanse kort tid før slutt. Klaas-Jan Huntelaar kom alene med keeper Vid Belec og vippet ballen over ham, men en Apoel-forsvarer fikk klarert ballen.

Målsterkt lagDet manglet ikke på sjansene for hjemmelaget heller. Etter at Ajax hadde åpnet kampen klart best, spilte Apoel seg mer og mer inn i oppgjøret. Ajax-keeper André Onana måtte trå til med klasseredninger ved et par anledninger for å holde nullen.
Dersom Ajax skulle misse på hjemmebane i returen, vil det være en katastrofe for laget som tok seg helt til semifinalen i mesterligaen i vår. Der ble det stopp mot Tottenham etter seirer over storlagene Juventus og Real Madrid tidligere i cupspillet.
Samtidig skal det sies at Ajax røk ut mot Rosenborg i siste kvalrunde til europaligaen for to sesonger siden. Men laget har for vane å score mye mål, så noen enkel oppgave for Apoel blir det ikke.

BorteseirerI tirsdagens andre kvalkamper sikret Slavia Praha og Brugge seg gode utgangspunkt foran hjemmekampene neste uke.
Slavia slo rumenske Cluj etter en kamp der laget dominerte førsteomgangen. Lukas Masopust scoret på volley etter en corner i det 28. minuttet.
Hans Vanaken ble matchvinner fra straffemerket allerede etter ni minutter for Brugge borte mot LASK Linz. Den formsterke midtbanemannen har scoret fem mål på sju kamper så langt i sesongen.
(©NTB)
Tirsdag 17. september 2019
Skoleforsker Marte Blikstad-Balas mener lærerne må gi plass til romanen i klasserommet. – Den kognitive utholdenheten går ned når man bare leser korte tekster, sier hun.
Tirsdag 17. september 2019
OLJE-STRID: Hvem angrep oljeanlegget i Saudi-Arabia? Eskaleringen mellom USA og Iran «kan ende i direkte konflikt», sier Iran-analytiker.
Tirsdag 17. september 2019
• Fra noen brøt seg inn og endevendte huset til 74 år gamle Sigrid Nørstebø utenfor Rødberg i Numedal, tok det tre dager før politiet kom og gjorde undersøkelser. I mellomtida ba de henne ikke røre steinen som var kastet inn gjennom vinduet...
Tirsdag 17. september 2019
KRAV: LO har krevd at Foodora gir fast ansettelse til et bud som ble innleid fra selskapet Easy Freelance under streiken.
Mandag 16. september 2019
• I går gjenga Aftenposten for tredje gang i år resultatene fra en rapport om populisme utarbeidet av den svenske, markedsøkonomiske tenketanken Timbro. Rapporten har samlet data om oppslutningen til «autoritære populistpartier» i Europa, og...
Mandag 16. september 2019
ADVARSEL: Stasjonssjefen på Kongsberg advarte mot konsekvensene av politireformen. – Jeg forstår innbyggernes følelse av at de har tapt noe, sier Håvard Revå.
Mandag 16. september 2019
Forfatter Bjørn Sortland er bekymret for norske barns mentale kondis. – Å lese i et kvarter er blitt «helt Himalaya», sier han.
Mandag 16. september 2019
MOTMAKT: Høstens store stridstema i Frankrike blir president Macrons ­pensjonsreform. Nå mobiliserer fag­foreningene til storstreik.
Lørdag 14. september 2019
• Regjeringspartiene og Arbeiderpartiet gikk tilbake. Alle andre partier gikk fram. Det er resultatet av årets lokalvalg, som ble gjennomført mandag. Det fins en rekke lokale forklaringer på stemme­givning i hver enkelt kommune, men...
Lørdag 14. september 2019
LØFTEBRUDD: Politireformen ga løfter som ikke ble holdt. I Numedal kryper utryggheten inn i husene til folk. Frykten er at det som er blitt ødelagt, ikke lar seg reparere.