Tirsdag 20. august 2019
Pompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt
USAs utenriksminister Mike Pompeo er sterkt kritisk til Gibraltars beslutning om å frigi det iranske tankskipet Adrian Darya-1, som har satt kursen mot Hellas.
Publisert: 20 August 07:57
USAs utenriksminister Mike Pompeo er sterkt kritisk til Gibraltars beslutning om å frigi det iranske tankskipet Adrian Darya-1, som har satt kursen mot Hellas.
– Det er veldig uheldig at skipet ble løslatt, sa USAs utenriksminister Mike Pompeo til Fox News mandag da han ble spurt om britene har håndtert saken feil.
Den iranske oljetankeren Adrian Darya-1, som tidligere het Grace 1, dro søndag fra det selvstyrte britiske territoriet Gibraltar etter å ha vært i arrest siden juli. Trafikkdata viser at det har satt kurs mot Kalamata i Hellas.
Gibraltars regjering avviste det amerikanske kravet om å beslaglegge fartøyet. De begrunner det blant annet med at USAs sanksjoner mot Iran ikke er gjeldende i Europa.
USA oppfordrer Hellas til å ikke bistå det iranske tankskipet. En embetsmann i USAs utenriksdepartement, som uttaler seg anonymt, sier at de har advart Hellas, samt alle havner i Middelhavet som tilrettelegger for tankskip, skriver Reuters.
Embetsmannen sier at å bistå oljetankeren kan betraktes som å støtte en terrororganisasjon, fordi oljetankeren jobber på vegne av den iranske Revolusjonsgarden, som USA ser på som en terrororganisasjon. Amerikanske myndigheter mener iranernes plan er at oljen på skipet skal fraktes til Syria.(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.