Tirsdag 20. august 2019
Syriske opprørere trekker seg tilbake
Opprørere har trukket seg tilbake fra et strategisk viktig område i Idlib-provinsen nordvest i Syria, der regjeringsstyrker nå har overtatt kontrollen.
Publisert: 20 August 08:58
Opprørere har trukket seg tilbake fra et strategisk viktig område i Idlib-provinsen nordvest i Syria, der regjeringsstyrker nå har overtatt kontrollen.
Idlib-provinsen ble inntil nylig kontrollert av opprørere fra den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har nære bånd til al-Qaida.
Syriske regjeringsstyrker, støttet av russiske fly, har de siste månedene rykket fram i provinsen og angrep i helgen Khan Sheikhoun. Natt til tirsdag trakk opprørerne fra HTS og andre grupper seg tilbake fra byen og området rundt, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
Tyrkia støtter flere opprørsgrupper i det nordlige Syria og har etablert tolv såkalte observasjonsposter i Idlib-provinsen.
Nattens tilbaketrekning fra Khan Sheikhoun-området innebærer at en viktig observasjonspost i landsbyen Morek nå er omringet av syriske regjeringsstyrker, ifølge SOHRs leder Rami Abdulrahman.
– Dette er en viktig seier for regimets styrker, sier han.
En tyrkisk militærkolonne som var på vei til området, ble mandag utsatt for et flyangrep der tre sivile ble drept og tolv ble såret, ifølge tyrkiske myndigheter.
Ifølge SOHR deltok både syriske og russiske jagerfly i angrepet, som tvang den tyrkiske kolonnen til å stanse i byen Maaret al-Nouman, rundt 25 kilometer nord for Khan Sheikhoun.

(©NTB)
Mandag 18. november 2019
• Hva vil vi egentlig med Nav? Skandalen der minst 48 mennesker ble feilaktig dømt for trygdesvindel ble offentlig kjent 28. oktober, og for hver stein Nav nå løfter opp og kikker under, dukker det opp nye saker som får antallet til å stige.
Mandag 18. november 2019
FN ER BEKYMRET: Bolivias nye regjering gir sikkerhetsstyrker rett til å drepe uten straff og truer journalister som driver «oppvigleri».
Mandag 18. november 2019
Matilda Gustavsson avslørte over­grepene til «kultur­profilen» Jean- Claude Arnault. – Anonyme kilder er nødvendig, men må ikke misbrukes, sier hun.
Mandag 18. november 2019
LANGSIKTIG: ­Opposisjonen har kritisert regjeringens ABE-reform for å være en «brutal ostehøvel». Finansminister Siv Jensen (Frp) tror reformen er kommet for å bli.
Lørdag 16. november 2019
– Hvis ikke skolen forteller historien om norsk kultur og litteratur, står andre krefter parat til å gjøre det, sier lærebokforfatter Mads Breckan Claudi.
Lørdag 16. november 2019
IKKE LETT: Boris Johnson skulle kapre en mengde arbeiderklasse­velgere for å sikre flertall for sin plan om brexit. En måned før valget ser det ikke ut til at han har fått det til.
Lørdag 16. november 2019
2021: Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener han ser nye takter fra MDG etter et konstruktivt møte. En sluttdato for olja er ikke regjerings­ultimatum, sier MDG.
Lørdag 16. november 2019
• Det er knapt fire uker igjen til britene går til urnene, og valgkampen er – tradisjonen tro – fylt av brageløfter. I går lovte Labours Jeremy Corbyn gratis breibånd til alle briter. Det skal skje ved en delvis nasjonalisering av British...
Lørdag 16. november 2019
Kongens dag­bøker, som han egenhendig nedtegnet fra 1906 til 1955, er prismet Tor Bomann-Larsen bruker for å skrive historien om Norge i åttebindsverket om kong Haakon og Maud, som nå avsluttes med boka «Kongen». Noen ganger er ikke kongeprismet helt...
Fredag 15. november 2019
STRID: Ansatte ved politihøgskolen mener at styret må trekke seg dersom regjeringen tvinger gjennom studentkuttet ved politiutdanningen i Oslo.