Tirsdag 20. august 2019
Syriske opprørere trekker seg tilbake
Opprørere har trukket seg tilbake fra et strategisk viktig område i Idlib-provinsen nordvest i Syria, der regjeringsstyrker nå har overtatt kontrollen.
Publisert: 20 August 08:58
Opprørere har trukket seg tilbake fra et strategisk viktig område i Idlib-provinsen nordvest i Syria, der regjeringsstyrker nå har overtatt kontrollen.
Idlib-provinsen ble inntil nylig kontrollert av opprørere fra den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har nære bånd til al-Qaida.
Syriske regjeringsstyrker, støttet av russiske fly, har de siste månedene rykket fram i provinsen og angrep i helgen Khan Sheikhoun. Natt til tirsdag trakk opprørerne fra HTS og andre grupper seg tilbake fra byen og området rundt, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
Tyrkia støtter flere opprørsgrupper i det nordlige Syria og har etablert tolv såkalte observasjonsposter i Idlib-provinsen.
Nattens tilbaketrekning fra Khan Sheikhoun-området innebærer at en viktig observasjonspost i landsbyen Morek nå er omringet av syriske regjeringsstyrker, ifølge SOHRs leder Rami Abdulrahman.
– Dette er en viktig seier for regimets styrker, sier han.
En tyrkisk militærkolonne som var på vei til området, ble mandag utsatt for et flyangrep der tre sivile ble drept og tolv ble såret, ifølge tyrkiske myndigheter.
Ifølge SOHR deltok både syriske og russiske jagerfly i angrepet, som tvang den tyrkiske kolonnen til å stanse i byen Maaret al-Nouman, rundt 25 kilometer nord for Khan Sheikhoun.

(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.