Tirsdag 20. august 2019
Ajax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen
Forrige sesongs semifinalist Ajax slet i perioder borte mot Apoel og klarte kun 0-0 i første kamp i mesterligakvalifiseringens siste runde.
Publisert: 20 August 22:59
Forrige sesongs semifinalist Ajax slet i perioder borte mot Apoel og klarte kun 0-0 i første kamp i mesterligakvalifiseringens siste runde.
Dermed må nederlenderne vinne hjemme i Amsterdam i neste ukes returkamp om de skal ta seg til Champions League-gruppespillet.
Gjestene måtte avslutte den tøffe bortekampen på Kypros med ti mann etter at høyreback Noussair Mazraoui pådro seg sitt andre gule kort for en takling i det 80. minutt.
Likevel klarte Ajax å skape en stor sjanse kort tid før slutt. Klaas-Jan Huntelaar kom alene med keeper Vid Belec og vippet ballen over ham, men en Apoel-forsvarer fikk klarert ballen.

Målsterkt lagDet manglet ikke på sjansene for hjemmelaget heller. Etter at Ajax hadde åpnet kampen klart best, spilte Apoel seg mer og mer inn i oppgjøret. Ajax-keeper André Onana måtte trå til med klasseredninger ved et par anledninger for å holde nullen.
Dersom Ajax skulle misse på hjemmebane i returen, vil det være en katastrofe for laget som tok seg helt til semifinalen i mesterligaen i vår. Der ble det stopp mot Tottenham etter seirer over storlagene Juventus og Real Madrid tidligere i cupspillet.
Samtidig skal det sies at Ajax røk ut mot Rosenborg i siste kvalrunde til europaligaen for to sesonger siden. Og laget har for vane å score mye mål, så noen enkel oppgave for Apoel blir det ikke.

BorteseirerI tirsdagens andre kvalkamper sikret Slavia Praha og Brugge seg gode utgangspunkt foran hjemmekampene neste uke.
Slavia slo rumenske Cluj etter en kamp der laget dominerte førsteomgangen. Lukas Masopust scoret på volley etter en corner i det 28. minuttet.
Hans Vanaken ble matchvinner fra straffemerket allerede etter ni minutter for Brugge borte mot LASK Linz. Den formsterke midtbanemannen har scoret fem mål på sju kamper så langt i sesongen.
(©NTB)
Mandag 16. september 2019
• I går gjenga Aftenposten for tredje gang i år resultatene fra en rapport om populisme utarbeidet av den svenske, markedsøkonomiske tenketanken Timbro. Rapporten har samlet data om oppslutningen til «autoritære populistpartier» i Europa, og...
Mandag 16. september 2019
ADVARSEL: Stasjonssjefen på Kongsberg advarte mot konsekvensene av politireformen. – Jeg forstår innbyggernes følelse av at de har tapt noe, sier Håvard Revå.
Mandag 16. september 2019
Forfatter Bjørn Sortland er bekymret for norske barns mentale kondis. – Å lese i et kvarter er blitt «helt Himalaya», sier han.
Mandag 16. september 2019
MOTMAKT: Høstens store stridstema i Frankrike blir president Macrons ­pensjonsreform. Nå mobiliserer fag­foreningene til storstreik.
Lørdag 14. september 2019
• Regjeringspartiene og Arbeiderpartiet gikk tilbake. Alle andre partier gikk fram. Det er resultatet av årets lokalvalg, som ble gjennomført mandag. Det fins en rekke lokale forklaringer på stemme­givning i hver enkelt kommune, men...
Lørdag 14. september 2019
LØFTEBRUDD: Politireformen ga løfter som ikke ble holdt. I Numedal kryper utryggheten inn i husene til folk. Frykten er at det som er blitt ødelagt, ikke lar seg reparere.
Lørdag 14. september 2019
Petter Stordalens 190.000 Instagram-følgere har flere ganger sett ham posere med bøker fra Straw­berry-forlagene. Dette kan være ulovlig reklame, ifølge Forbruker­tilsynet.
Lørdag 14. september 2019
I FRONT: Den arabiske våren startet i Tunisia i 2011. I høst skal de velge ny president og nytt parlament.
Fredag 13. september 2019
Dagens Næringsliv og Morgenbladet kutter til sammen 38 millioner kroner for å bli mer digitale. – Vil gå utover kvaliteten, sier medieforsker.
Fredag 13. september 2019
LIDER: India annullerte forrige måned selvstyret i indisk-kontrollerte Kashmir. Provinsen er hermetisk lukket. – Mitt folk lider, forfølges og tortureres, sier kasjmirsk aktivist.