Tirsdag 20. august 2019
Ruud suste til 3. runde i USA
Casper Ruud slo sørafrikanske Lloyd Harris tirsdag og er klar for 3. runde i ATP-turneringen i tennis i North Carolina.
Publisert: 20 August 22:18
Casper Ruud slo sørafrikanske Lloyd Harris tirsdag og er klar for 3. runde i ATP-turneringen i tennis i North Carolina.
Oppgjøret i Winston-Salem ble stoppet etter at Ruud hadde vunnet åpningssettet 6-1. Harris ga seg da med skade.
Ruud brukte ikke lang tid på å feste grepet på Harris. Nordmannen la press på sørafrikaneren fra start og tvang fram et servebrudd allerede i game nummer fire. Deretter holdt han enkelt egen serve, så seg aldri tilbake og vant åpningssettet 6-1.
Flere baller ble det ikke utvekslet i tirsdagens kamp.
Ruud har aldri tidligere møtt sørafrikanske Harris, men tirsdagens motstander var likevel ikke helt ukjent for nordmannen. Så sent som i sommerens Wimbledon-turnering var nemlig Ruud og Harris doublepartnere. Også da slet sistnevnte med skade.
Wimbledon-opplevelsen endte med exit i første runde mot doublespesialistene Marcelo Arevalo og Miguel-Angel Reyes-Varela. Tirsdag sto Harris og Ruud på hver sin side av nettet i North Carolina.
Casper Ruud hadde walkover i 1. runde i Winston-Salem. Med tirsdagens seier er han klar for 3. runde. Der venter enten amerikanske Steve Johnson eller briten Daniel Evans.
Ruud slo Evans i 1. runde i ATP Masters-turneringen i Roma tidligere i år.
Akkurat som i forrige uke var Ruud å finne på 54.-plassen da denne ukens oppdaterte verdensranking ble publisert mandag. Nordmannen beholdt dermed det som er hans høyeste plassering noensinne.
Pappa Christian Ruud var som best nummer 39 da han var på toppen av sin karriere.
(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.