Tirsdag 20. august 2019
Ruud suste til 3. runde i USA
Casper Ruud slo sørafrikanske Lloyd Harris tirsdag og er klar for 3. runde i ATP-turneringen i tennis i North Carolina.
Publisert: 20 August 22:18
Casper Ruud slo sørafrikanske Lloyd Harris tirsdag og er klar for 3. runde i ATP-turneringen i tennis i North Carolina.
Oppgjøret i Winston-Salem ble stoppet etter at Ruud hadde vunnet åpningssettet 6-1. Harris ga seg da med skade.
Ruud brukte ikke lang tid på å feste grepet på Harris. Nordmannen la press på sørafrikaneren fra start og tvang fram et servebrudd allerede i game nummer fire. Deretter holdt han enkelt egen serve, så seg aldri tilbake og vant åpningssettet 6-1.
Flere baller ble det ikke utvekslet i tirsdagens kamp.
Ruud har aldri tidligere møtt sørafrikanske Harris, men tirsdagens motstander var likevel ikke helt ukjent for nordmannen. Så sent som i sommerens Wimbledon-turnering var nemlig Ruud og Harris doublepartnere. Også da slet sistnevnte med skade.
Wimbledon-opplevelsen endte med exit i første runde mot doublespesialistene Marcelo Arevalo og Miguel-Angel Reyes-Varela. Tirsdag sto Harris og Ruud på hver sin side av nettet i North Carolina.
Casper Ruud hadde walkover i 1. runde i Winston-Salem. Med tirsdagens seier er han klar for 3. runde. Der venter enten amerikanske Steve Johnson eller briten Daniel Evans.
Ruud slo Evans i 1. runde i ATP Masters-turneringen i Roma tidligere i år.
Akkurat som i forrige uke var Ruud å finne på 54.-plassen da denne ukens oppdaterte verdensranking ble publisert mandag. Nordmannen beholdt dermed det som er hans høyeste plassering noensinne.
Pappa Christian Ruud var som best nummer 39 da han var på toppen av sin karriere.
(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.