Mandag 19. august 2019
5.000 evakuert fra ny brann på Gran Canaria
Rundt 5.000 personer er evakuert fra boligene sine etter at en ny skogbrann oppsto på den nordlige delen av den spanske ferieøya Gran Canaria.
Publisert: 19 August 04:22
Rundt 5.000 personer er evakuert fra boligene sine etter at en ny skogbrann oppsto på den nordlige delen av den spanske ferieøya Gran Canaria.
Brannen brøt ut lørdag kveld ved landsbyene Valleseco og Tejeda i fjellområdene nord på Gran Canaria. Brannen spredte seg raskt, og søndag fortsatte den i to forskjellige retninger. Dermed måtte ca. 5.000 mennesker evakueres fra hjemmene sine.
14 fly ble satt inn i slukningsarbeidet sammen med 600 brannfolk og spesialister fra hæren. Per søndag ettermiddag var 1.700 hektar skog og kratt blitt flammenes rov.
Tjenestemenn sier at det er stor fare for at brannen sprer seg ytterligere på grunn av temperaturer på oppimot 40 grader, lav fuktighet og sterk vind, en kombinasjon som gjerne gir det som ekspertene kaller en perfekt storm for farlige branner.
De regner med at det vil ta flere dager før brannen kommer under kontroll.
– De neste timene kommer til å bli veldig viktige fordi værmeldingen for i natt ser ikke bra ut, sier president Angel Victor Torres på Kanariøyene.
Også forrige helg brøt det ut brann på Gran Canaria, om lag åtte kilometer lenger sør. Brannen pågikk fremdeles lørdag kveld og hadde rammet 1.500 hektar, men er nå under kontroll.
(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.