Mandag 19. august 2019
Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria
Tre sivile ble drept og tolv andre ble året da en tyrkisk militærkolonne ble utsatt for et luftangrep inne i Syria mandag, opplyser tyrkiske myndigheter.
Publisert: 19 August 18:47
Tre sivile ble drept og tolv andre ble året da en tyrkisk militærkolonne ble utsatt for et luftangrep inne i Syria mandag, opplyser tyrkiske myndigheter.
Det er uklart om det var syriske eller russiske luftstyrker som står bak, men ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) bombet både syriske og russiske jagerfly området der den tyrkiske kolonnen befant seg mandag.
Ifølge syrisk UD er den tyrkiske militærkolonnen på vei mot Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen, som i helgen ble inntatt av syriske regjeringsstyrker.
– Tyrkiske kjøretøy lastet med ammunisjon er på vei mot Khan Sheikhoun for å bistå terroristene. Dette bekrefter nok en gang hvilken støtte det tyrkiske regimet gir til terroristgrupper, sa en kilde i syrisk UD til det statlige nyhetsbyrået SANA mandag.
– Det tyrkiske regimets fiendtlige handlinger kommer ikke til å påvirke de syriske styrkenes framrykning i Khan Sheikhoun, sa kilden.
Tyrkias forsvarsdepartement fordømmer angrepet på det sterkeste og sier at det skjedde i strid med «eksisterende avtaler, samt vårt samarbeid og vår dialog med Russland».
Khan Sheikhoun var inntil nylig kontrollert av islamistiske opprørere. Tyrkia støtter flere opprørsgrupper i det nordlige Syria og har etablert tolv såkalte observasjonsposter i Idlib-provinsen.
Idlib er Syrias siste opprørsbastion og kontrolleres i stor grad av den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har nære bånd til al-Qaida.
(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.