Mandag 19. august 2019
PSG-smell mot Rennes i Ligue 1
Paris Saint-Germain måtte tåle sitt første serietap allerede i 2. runde i fransk 1. divisjon. Rennes vant 2-1 over forrige sesongs suverene mesterlag.
Publisert: 19 August 00:02
Paris Saint-Germain måtte tåle sitt første serietap allerede i 2. runde i fransk 1. divisjon. Rennes vant 2-1 over forrige sesongs suverene mesterlag.
PSG stilte igjen uten Neymar, som er omgitt av spekulasjoner om et mulig klubbskifte til Barcelona eller Real Madrid. Trener Thomas Tuchel forklarte at verdens dyreste spiller ikke har trent tilstrekkelig sammen med laget til å være kampklar.
Edinson Cavani hadde tidlig en avslutning i stolpen, og han ga PSG ledelsen i det 36. minutt etter å ha brutt en fæl feilpasning. Storfavoritten lot til å være på vei mot tre oppskriftsmessige poeng.
Hjemmelaget ville det annerledes, og M'Baye Niang utlignet rett før pause. Mindre enn tre minutter ut i 2. omgang var kampen vendt, da Romain del Castillo nikket inn 2-1. Det gjorde han etter forarbeid av 16-årige Eduardo Carnavinga, som briljerte på midtbanen.
PSG greide aldri å komme tilbake fra den smellen. Laget fikk ikke med seg poeng hjem fra Rennes, derimot fem av kampens seks gule kort.
– Vi startet bra, men så slapp vi opp. Jeg vet ikke hvorfor, men vi mistet konsentrasjonen, sa PSG-kaptein Thiago Silva.
– Dette var ikke det ekte PSG.
Rennes har laget problemer for PSG tidligere og vant blant annet vårens cupfinale mot storklubben etter straffesparkkonkurranse.
Etter to serierunder er Rennes ett av tre lag med full poengpott. Lyon og Nice er de to andre. Lyon, som slo Angers hele 6-0 fredag, topper tabellen med 9-0 i målscore.
Paris Saint-Germain er med sine tre poeng bare nummer åtte på tabellen. Det er plassen foran Haitam Aleesamis nye klubb Amiens. Aleesami spilte hele kampen som venstreback da Amiens slo Lille 1-0 lørdag.
(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.