Mandag 19. august 2019
Nok en remis for Carlsen i USA
Det ble remis for Magnus Carlsen mot rivalen Fabiano Caruana i 3. runde i Sinquefield Cup mandag.
Publisert: 19 August 23:12
Det ble remis for Magnus Carlsen mot rivalen Fabiano Caruana i 3. runde i Sinquefield Cup mandag.
Carlsen står nå med tre remiser på tre kamper i USA. Den norske verdensmesterens lange rekke med langsjakkpartier uten tap fortsetter. Den er nå oppe i 82 partier.
Carlsen fikk tidlig en god forsvarsstilling og hadde et lite overtak. Men etter et dronningbytte i trekk 18 ebbet kampen mer ut, og det ble få angrep. Til slutt endte det med trekkgjentakelse og dermed remis etter 43 trekk.
Både Carlsen og Caruana står med 1,5 poeng etter tre runder. Seier gir ett poeng, mens remis resulterer i 0,5 poeng.
Carlsen møter Shakhriyar Mamedyarov tirsdag. Turneringen avsluttes 28. august.
(©NTB)
Lørdag 21. september 2019
• Det har vært en spesiell uke for Klassekampen. Mens stormene raser om digitalstrategier og sluttpakker i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, har vi i roligere former passert en nesten mytisk grense for avisa. Da mediehusenes opplagstall ble...
Lørdag 21. september 2019
FORNØYD: Årets valg har vært en gamechanger for kampen mot profitt i velferd, sier Fagforbundets Mette Nord. Nå vil hun at staten skal brukes mer aktivt for et grønt skifte.
Lørdag 21. september 2019
VALG: PLO-leder Saeb Erekat mener at et palestinsk valg vil åpne nye dører.
Lørdag 21. september 2019
«Hele Norge leser» er en av de største satsingene i Bok­året 2019. Nå får prosjektet slakt. – Vitner om bokbransjens svake selvtillit, sier kulturredaktør Arne Borge i Vårt Land.
Lørdag 21. september 2019
Leik: Ravatns nye roman veks seg større enn sin eigen krimintrige.
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.