Mandag 19. august 2019
Nok en remis for Carlsen i USA
Det ble remis for Magnus Carlsen mot rivalen Fabiano Caruana i 3. runde i Sinquefield Cup mandag.
Publisert: 19 August 23:12
Det ble remis for Magnus Carlsen mot rivalen Fabiano Caruana i 3. runde i Sinquefield Cup mandag.
Carlsen står nå med tre remiser på tre kamper i USA. Den norske verdensmesterens lange rekke med langsjakkpartier uten tap fortsetter. Den er nå oppe i 82 partier.
Carlsen fikk tidlig en god forsvarsstilling og hadde et lite overtak. Men etter et dronningbytte i trekk 18 ebbet kampen mer ut, og det ble få angrep. Til slutt endte det med trekkgjentakelse og dermed remis etter 43 trekk.
Både Carlsen og Caruana står med 1,5 poeng etter tre runder. Seier gir ett poeng, mens remis resulterer i 0,5 poeng.
Carlsen møter Shakhriyar Mamedyarov tirsdag. Turneringen avsluttes 28. august.
(©NTB)
Mandag 17. februar 2020
GIV AKT: Nesten halvparten av Jair Bolsonaros regjering er militære. – Det gir presidenten en dårlig posisjon i kongressen, sier forsker.
Mandag 17. februar 2020
Kulturrådet har bedt Bylarm om å betale artistene bedre, og samtidig kuttet i støtta til festivalen. – De kveler Bylarms sjel, sier programsjef Joakim Haugland.
Mandag 17. februar 2020
• Vår nye fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hatt god inntekt i vinter. Etter at han først tiltrådte som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november i fjor, har han fått betalt både for den jobben og for jobben som...
Mandag 17. februar 2020
VRIENT: Å løfte de lavlønte har lenge vært viktig i LOs likelønnspolitikk. En fersk rapport viser at det ikke fungerer for store kvinnedominerte grupper.
Lørdag 15. februar 2020
• Styret i Norsk Redaktørforening sa denne uka nei til å ta opp Resetts redaktør Helge Lurås som medlem. Foreningen finner etter en helhetsvurdering at Resett ikke fyller kriteriene for opptak, som blant annet innebærer at mediet forplikter...
Lørdag 15. februar 2020
OPPGJØR: Stats­minister Erna Solberg avviser at klima er relevant for iskant-diskusjonen – stikk i strid med KrF og Venstre.
Lørdag 15. februar 2020
FLYKTNINGER: Det italienske senatet stemte denne uka for å fjerne Lega-leder Matteo Salvinis immunitet i en kidnappingssak. Salvini vil bruke saken for å fremme sin politikk, mener m­otstanderne.
Lørdag 15. februar 2020
Afrika: Dr. Livingstone er ikke lenger hovedperson i fortellingen om sin siste reis.
Fredag 14. februar 2020
I VINDEN: Trygve Slagsvold Vedum tror at norsk havvind kan bli «en enorm industri». Olje er en viktig del av oppskriften.
Fredag 14. februar 2020
SSB presenterer misvisende besøkstall ved norske teatre, vedgår byrået selv. BI-professor Anne-Britt Gran sier at statistikken skjuler en betydelig markedssvikt.