Torsdag 15. august 2019
Avis: Gibraltar vil slippe iransk tanker torsdag
Gibraltar vil torsdag løslate den iranske oljetankeren Grace 1 som ble tatt i forvaring av britiske myndigheter i begynnelsen av juli, hevder The Sun.
Publisert: 15 August 05:09
Gibraltar vil torsdag løslate den iranske oljetankeren Grace 1 som ble tatt i forvaring av britiske myndigheter i begynnelsen av juli, hevder The Sun.
Den engelske avisen The Sun kommer med opplysningene om at det iranske skipet vil bli løslatt fra forvaring, skriver nyhetsbyrået Reuters. Avisen refererer til kilder nær Gibraltars statsminister Fabian Picardo.
Den britiske marinen stanset den iranske tankeren 4. juli med påstander om at Iran brøt sanksjonene om å frakte olje til Syria. Skipet ble satt i forvaring i Gibraltar tross kraftige protester fra Iran. To uker senere tok iranske myndigheter arrest i det svenskeide, men britiskregistrerte skipet Stena Impero som en gjengjeldelsesaksjon mot arresten av Grace 1.
Etter seks uker i Gibraltars havn vil ikke Fabian Picardo fornye ordren om å holde tankskipet tilbake under rettshøringen torsdag, og sier at han er trygg at skipet ikke lenger vil gå mot Syria med lasten.
– Det er ikke noen grunn til å holde Grace 1 tilbake et sekund lenger, dersom vi ikke lenger har grunner til å tro at det bryter sanksjonene mot regimet i Syria, sier en kilde nær Picardo til avisen onsdag kveld.
Saken har vært en vesentlig grunn til at det har vært en spent situasjon mellom Iran og Storbritannia, og en av årsakene til at britene har tatt initiativ overfor flere land til å etablere en militær kortesjeordning for sivile skip i Persiabukta og Hormuzstredet.
(©NTB)
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.
Mandag 19. august 2019
Medvirking og mediebruk er viktig i den kommende kulturmeldingen for barn og unge.
Mandag 19. august 2019
• «Den blomst vi kaller rose, vil dufte liflig uten rosens navn», skrev poeten. Men navn betyr noe, ikke minst i politikken, der bevegelser og strømninger sjelden kan identifiseres på lukta alene. Først når man er døpt, er man en «aktør» å...
Mandag 19. august 2019
ADVARSEL: Russland har rustet opp. Hvis ikke Norge følger etter, vil USA ta over kontrollen i norske nærområder. – Da mister vi stadig mer råderett, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
Lørdag 17. august 2019
TRØBBEL: Varslene om en ny global økonomisk nedgangstid vokser i styrke. Hvem kan sko seg på en ny krise?