Torsdag 15. august 2019
Skytter overga seg etter sju timer langt drama i Philadelphia
Etter en skuddveksling hvor seks politifolk ble skutt, overga en mistenkt gjerningsmann seg til politiet i Philadelphia etter over sju timer torsdag morgen.
Publisert: 15 August 07:51
Etter en skuddveksling hvor seks politifolk ble skutt, overga en mistenkt gjerningsmann seg til politiet i Philadelphia etter over sju timer torsdag morgen.
Etter å ha forskanset seg i en bolig, overga den mistenkte skytteren seg ved midnatt, lokal tid, opplyser talsmann Eric Gripp for politiet på Twitter.
I alt seks politifolk var da blitt sendt til sykehus med skuddskader. Ingen av dem ble påført livstruende skader, og sent samme kveld var alle utskrevet fra sykehus etter behandling.
Politiet ble først kalt til stedet på grunn av narkotikaaktivitet, opplyser en kilde i politiet til CBS Philly. Da de ankom adressen, ble politimennene skutt mot av en gjerningsmann som forskanset seg inne i bygningen. I sekstiden onsdag kveld, lokal tid, ble én person pågrepet, og politiet gikk da inn i huset for å se etter flere mulige gjerningsmenn. Der befant det seg enda en bevæpnet person.

Flyktet utI tillegg til de seks som da ble skutt, måtte flere polititjenestemenn flykte ut gjennom vinduer og dører fordi de ble beskutt, en av dem opplevde at et skudd sneiet rett forbi hodet hans, sier Richard Ross i Philadelphia-politiet, ifølge CNN.
To politimenn hadde til slutt blitt reddet ut etter først å ha vært fanget i husets andre etasje etter å ha gått inn. Den mistenkte skytteren oppholdt seg i første etasje, opplyser Ross til avisen Philadelphia Inquirer. Parallelt med at det ble arbeidet med å holde mennesker unna området, ble det gjort forsøk på å forhandle med skytteren.
Fire kvinner ble også blitt reddet ut av bygningen av innsatsstyrkene fra politiet.

Tok telefonenRichard Ross fortalte at politiet gjorde flere forsøk på å kontakte mannen inne i huset, og at han hadde tatt telefonen, men at han ikke hadde sagt noe da politiet ringte. Til slutt fikk politiet kontakt med mannen.
– Vi vet ikke om han er skadd, Da jeg snakket med ham virket det ikke som om han var skadd, men jeg er ikke sikker sa Ross, ifølge CNN.
Philadelphia-borgermester Jim Kenney sier han har snakket med alle de seks sårede og opplyser at alle er ved godt mot. Mens aksjonen pågikk, var Kenney svært kritisk og tok til orde for økt kontroll med skytevåpen i USA. Han gikk ut mot National Rifle Association som går mot alle innskrenkninger i amerikaneres rett til å bære våpen.
– Våre polititjenestemenn fortjener å bli beskyttet, og vi kan ikke tåle å bli skutt på i timevis av en med et ubegrenset lager av våpen og kuler, sa Kenney ifølge CNN.

(©NTB)
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.
Tirsdag 10. desember 2019
• Mange pustet lettet ut da det i går ble klart at Vy Tog skal drifte Bergen-strekningene. For Vys del må det også være en lettelse at selskapet fortsatt får drifte en lengre togstrekning i Norge. Hadde selskapet tapt også dette anbudet,...
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.