Torsdag 15. august 2019
Savnet turist funnet i god behold ved Preikestolen
Den tyske mannen i 50-årene som ble meldt savnet ved Preikestolen i Rogaland onsdag, ble torsdag morgen funnet i god behold.
Publisert: 15 August 09:56
Den tyske mannen i 50-årene som ble meldt savnet ved Preikestolen i Rogaland onsdag, ble torsdag morgen funnet i god behold.
Det opplyser politiet på Twitter.
– Det virker som mannen er i veldig god form. Vi vet ikke detaljert eller nøyaktig hva som har skjedd i det hele tatt, men mest sannsynlig har han gått seg bort, sier redningsleder Lars Røyne i Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til NRK.
Mannen ble meldt savnet onsdag kveld, og store ressurser ble satt inn i leteaksjonen etter mannen. Rundt 30 personer søkte langs turløypa natt til torsdag, uten å gjøre funn. Norsk Folkehjelp, speidere, Røde Kors og Norske redningshunder deltok i søket. I tillegg søkte HRS i området med helikopter.
Mannen fra Tyskland er på ferie i Norge, og det var en i reisefølget som meldte ham savnet onsdag kveld da han ikke kom tilbake til avtalt tid.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.