Onsdag 14. august 2019
Greta Thunberg på vei til New York med seilbåt
Den 16 år gamle svenske miljøaktivisten Greta Thunberg reiste onsdag fra den britiske byen Plymouth på vei til New York i seilbåt.
Publisert: 14 August 17:55
Den 16 år gamle svenske miljøaktivisten Greta Thunberg reiste onsdag fra den britiske byen Plymouth på vei til New York i seilbåt.
– Jeg føler meg litt sjøsyk, og det kommer ikke til å bli komfortabelt. Men det kan jeg leve med, sa hun til avisa The Guardian før båten satte kursen vestover.
Det unge aktivistikonet skal delta på et klimatoppmøte i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York, men droppet å fly dit av miljøhensyn.
Hun ble dermed invitert til å få plass på 60 fot lange Malizia II, en høyteknologisk konkurranseseilbåt, som er utstyrt med solpaneler og turbiner under vann for å skaffe energi.
Klimaaktivistens far Svante Thunberg og filmskaperen Nathan Grossman er også med på turen over Atlanterhavet, i tillegg til Pierre Casiraghi, sønnen til Monacos prinsesse Caroline, som er en av båtens to kapteiner.

EMBED START Image Greta Thunberg klatrer om bord i seilbåten Malizia II, som skal ta henne til New York. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth / NTB scanpix EMBED END Image
EMBED START Image Seilbåten Malizia II på vei ut fra havna i Plymouth på vei til New York med miljøaktivisten Greta Thunberg om bord. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix EMBED END Image
EMBED START Image Greta Thunberg vinker adjø idet hun seiler ut fra Plymouth med Boris Herrmann som kaptein på seilbåten Malizia II. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix EMBED END Image


(©NTB)
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.
Torsdag 5. desember 2019
ADVARER: En ny lov som er ment å bekjempe jødehat, kan kvele debatter om Israels framferd i Palestina, mener forsker.
Torsdag 5. desember 2019
IKKJE FORSYNT: Trass i at Sp strir imot kvart forsøk på å skape raudgrøn samling, går partiet no saman med SV og Ap for å få opp sjølvforsyningsgraden.
Torsdag 5. desember 2019
5. desember 1945 tok fem torpedobombefly av typen Grumman TBM Avenger av fra flybasen Fort Lauderdale i Florida. De fem, som hadde kodenavnet Flight 19, hadde med seg fjorten flygere som skulle trene på navigasjon og...
Onsdag 4. desember 2019
I KLINSJ: Brasils klimaaktivister har blitt presset ut av landets delegasjon til klimatoppmøtet i Madrid. Men det stopper dem ikke fra å kjempe for Parisavtalen.
Onsdag 4. desember 2019
PRESS: USAs press på europeiske Nato-land kommer ikke til å stanse frihandelsavtalen mellom Norge og Kina. Samtidig varsler utenriksminister Ine Eriksen Søreide en diskusjon om Norges forhold til Kina.
Onsdag 4. desember 2019
Denne uka presenteres 40 skjønn­litterære debutanter på Litteratur­huset i Oslo. Åtte av dem har ikke fått en eneste anmeldelse i riks­avisene.
Onsdag 4. desember 2019
• Nato-toppmøtet i London avholdes i en tid med økende konflikter mellom USA og europeiske land. Washington har i lang tid forsøkt å redusere engasjementet i Midtøsten, mens Kina i stadig større grad ses som en «sikkerhetspolitisk...
Tirsdag 3. desember 2019
SV anklager regjeringen for å ofre breddekultur og frivillighet når overskuddet fra Norsk Tipping blir fordelt. Nå krever partiet opprydding.
Tirsdag 3. desember 2019
NATO: Forholdet til Kina blir en viktig sak på Nato-møtet i London denne uka. Ap-leder Jonas Gahr Støre er skeptisk til å sende norske styrker til Asia.