Onsdag 14. august 2019
Skogbrann i Hellas er delvis under kontroll
Brannmannskaper har delvis fått kontroll på skogbrannen som har herjet på øya Evia i Hellas, men det er likevel fortsatt stor fare for at den kan blusse opp.
Publisert: 14 August 13:11
Brannmannskaper har delvis fått kontroll på skogbrannen som har herjet på øya Evia i Hellas, men det er likevel fortsatt stor fare for at den kan blusse opp.
Det melder den statlige nyhetskanalen ERT onsdag.
Sju fly og ni helikoptre har bidratt for å få kontroll på brannen. To av flyene ble sendt fra Italia etter at Hellas spurte EU om hjelp i arbeidet med å få kontroll over og slokke flere skogbranner som herjer flere steder i øyriket.
– Situasjonen er bedre, men enkelte steder fortsetter brannen å blusse opp, sier en talsperson for brannvesenet til statskanalen.
Hundrevis av brannmenn og frivillige har jobbet gjennom natten for å hindre brannen, som strekker over 11 kilometer, å spre seg til bebyggelse på øya Evia.
Høy varme og ekstremt tørre forhold kombinert med kraftige vinder har gjort det umulig å få kontroll på flere av skogbrannene. Verst rammet er Evia, hvor en hel furuskog sto i brann med flammer opptil 30 meter opp i luften tirsdag. En nærliggende landsby ble evakuert som følge av brannen.
– Det er en enorm økologisk katastrofe i en unik, urørt furuskog, sier fungerende regionguvernør Costas Bakoyannis.
Statsminister Kyriakos Mitsotakis avbrøt tirsdag ferien sin for å bli orientert om situasjonen.
Også på Kypros og sør i Bulgaria har det brutt ut kraftige branner
Det er ikke uvanlig med kraftige branner i Hellas i sommermånedene. I fjor omkom over 100 personer i Aten-området som følge av branner.


(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.