Onsdag 14. august 2019
Verste dag på Wall Street så langt i år
Aksjemarkedene i USA falt bratt onsdag, og Dow Jones-indeksen raste ned over 3 prosent i løpet av dagen.
Publisert: 14 August 22:15
Aksjemarkedene i USA falt bratt onsdag, og Dow Jones-indeksen raste ned over 3 prosent i løpet av dagen.
Da aksjehandelen var over, hadde Dow Jones-indeksen sunket 800 poeng. Indeksen S&P 500 falt 2,9 prosent, mens Nasdaq gikk ned 3 prosent, ifølge NBC News.
Dermed ble onsdagen den verste dagen på de amerikanske børsene så langt i år.
Også i Europa var onsdagen preget av betydelige børsfall, og i Oslo falt hovedindeksen 2,39 prosent i løpet av dagen. Også i Oslo var børsnedgangen den største så langt i år.
En av årsakene er dårlige økonomiske tall fra Tyskland som viser at den tyske økonomien krympet i andre kvartal. Samtidig ble det i Kina offentliggjort svake tall for industriproduksjon, forbruk og investeringer i juli.
I tillegg har obligasjonsmarkedene i USA og Storbritannia onsdag utviklet seg på en måte som erfaringsmessig ofte har varslet økonomiske nedgangsperioder.
Renta på tiårige amerikanske statsobligasjoner lå en kort periode lavere enn renta på obligasjoner med to års løpetid.
Også i Storbritannia oppsto dette fenomenet – omtalt som «invertering av rentekurven».
Tirsdag ble det kjent at USAs president Donald Trump utsetter planlagte nye tollsatser på en del kinesiske varer. Dette førte umiddelbart til børsoppgang, men dagen etter ble toll-utsettelsen overskygget av de nye tallene fra Tyskland og Kina og signalene fra rentemarkedene.

(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.