Onsdag 14. august 2019
Padlehåpet Amund Vold (21) har fått blodkreft
Den norske padleren Amund (21) er blitt rammet av kreftsykdommen akutt lymfoblastisk leukemi. Oslo-gutten må gjennom en tøff behandling de neste par årene.
Publisert: 14 August 15:32
Den norske padleren Amund (21) er blitt rammet av kreftsykdommen akutt lymfoblastisk leukemi. Oslo-gutten må gjennom en tøff behandling de neste par årene.
Vold fikk påvist diagnosen i forrige uke, og beskjeden kom som et sjokk på familien og det norske padlemiljøet. 21-åringen hadde følt seg slapp i fem-seks dager før det ble bestemt at det skulle tas blodprøver av ham på Olympiatoppen.
– Han begynte å sove veldig mye og skjønte at ting ikke var som de skulle. Noen dager etter at det ble tatt blodprøver på Olympiatoppen, ble han sendt til Rikshospitalet for å ta nye blodprøver, og han ble lagt inn der med én gang, forteller sportssjef Eirik Verås Larsen i Norges Padleforbund.
– Når diagnosen kom, var det et veldig stort sjokk for alle, spesielt for familien hans. Våre tanker går til Amund og familien, sier han.

HåpVold tok sølv på K1 1000 meter under U23-EM i sommer, og han er en meget lovende padler. Nå står han overfor en beinhard kamp for å komme seg tilbake til et normalt liv.
– Vi har etter hvert fått vite litt mer om hva han skal igjennom og hva han har å forholde seg til. Vi klarer å se at det er et lys i den andre enden av tunnelen, selv om dette er tøffe saker. Det finnes muligheter for at han blir frisk, sier sportssjef Larsen til NTB.
– Han må være under behandling i to til to og et halvt år. Det er en lang behandling, men han er ung, så om ting går som vi håper, ser jeg ikke noen grunn til at han ikke skal komme tilbake. Motivasjonen hans har alltid vært skyhøy, fortsetter han.

Lite miljøDen norske padleleiren forbereder seg for øyeblikket til VM i ungarske Szeged i slutten av måneden. Det mesterskapet – og neste års sommer-OL i Tokyo – går naturlig nok uten Amund Vold.
– Vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe Amund tilbake til verdenstoppen. Jeg tror absolutt at han har muligheten til å klare det. Og det er slett ikke umulig at han kan gjøre det bra i OL i 2024 og 2028, samt alle mesterskap imellom, sier Larsen.
– Hvordan preger disse triste nyhetene laget i VM-oppkjøringen?
– Vi er jo et veldig lite lag der alle trener sammen, så det setter jo sitt preg på oss. Samtidig må vi bare gjøre det vi er vant til i vissheten om at det er dette (padling) Amund elsker. Vi ønsker å prestere så bra vi kan, og så ønsker vi å heve laget slik at det er bedre når han kommer tilbake.
(©NTB)
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.