Onsdag 14. august 2019
Mjøndalen henter svensk spiss
Mjøndalen har kjøpt den svenske spissen Jacob Bergström fra Mjällby. Klubben håper å ha 24-åringen spilleklar mot Molde 1. september.
Publisert: 14 August 14:56
Mjøndalen har kjøpt den svenske spissen Jacob Bergström fra Mjällby. Klubben håper å ha 24-åringen spilleklar mot Molde 1. september.
Bergström har scoret sju mål på 19 kamper for Mjällby, som topper Superettan (nivå to) i Sverige. Han spiller sin siste kamp der 25. august.
– Jacob har takket ja til Mjøndalen, og vi kjøper han ut av kontrakten med Mjällby. Vi håper å få ham spilleklar til vår kamp mot Molde 1. september, sier sportssjef Kenneth Karlsen i Mjøndalen i en pressemelding.
Bergström hadde kontrakt med Mjällby bare ut årets sesong.
– Vi kunne også signert ham gratis fra januar, men det er såpass stor interesse for ham at vi ikke tok sjansen på å vente. I tillegg har vi en viktig høst foran oss, forklarer Karlsen.
Han beskriver Bergström som en hardtarbeidende og sterk spiss med en pågående spillestil som det er vanskelig å spille mot.
(©NTB)
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.