Onsdag 14. august 2019
To menn siktet for bortføring av 14-åring etter bilkapring
To menn er siktet for å ha bortført en gutt på 14 år i Drammen. Politiet tror det kan ha skjedd noe alvorlig før de to ble pågrepet etter fem timer tirsdag.
Publisert: 14 August 02:05
To menn er siktet for å ha bortført en gutt på 14 år i Drammen. Politiet tror det kan ha skjedd noe alvorlig før de to ble pågrepet etter fem timer tirsdag.
Politiet jobber nå med å finne ut hva som har skjedd i de fem timene før bilen med de to ble stanset.
– Vi har indikasjoner på at det kan ha skjedd alvorlige hendelser, nå må vi finne ut hva som har foregått, sa politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl til NTB tirsdag kveld.
Samtidig sier Svorstøl til NRK Dagsnytt at gutten fremstår som fysisk uskadd. Ifølge Drammen Live 24 ble gutten funnet i godt behold i Oslo noen timer før mennene ble pågrepet.

Fremsto rusetHendelsen skjedde like før klokken 12 tirsdag.
En av guttens foresatte skal ha vært inne i et forretningslokale ved Bragerhagen i Drammen. Gutten ventet i bilen.
– Da den foresatte kom tilbake, var både bilen og gutten borte, opplyste Svorstøl.
Politiet ble varslet av guttens foresatte.
Nær fem timer senere, klokken 16.45, ble bilen stanset i Bjørkesvingen på Tranby i Lier, nabokommunen til Drammen.
Ifølge DRM24 fremsto de to mennene som ruset, og det var store skader på bilens høyre side. Politiet mener årsaken er at de tidligere på dagen har kjørt i et autovern.

Kobles til annen bilkapringMotivet til mennene er ikke kjent.
– Vi vet ikke om dette var for å ta med seg gutten, eller om det var et biltyveri som har gått feil, sa politiadvokat Svorstøl til NTB tirsdag kveld.
Saken ses i sammenheng med flere alvorlige hendelser, og siktelsen mot mennene kan bli utvidet, opplyser Sørøst politidistrikt.
Til DRM24 bekrefter politiet at en av mennene kan knyttes til en bilkapring på Gulskogen i Drammen lørdag kveld.

Trolig tilfeldig offerPolitiet vet ikke hvor mennene og gutten har befunnet seg i timene før de ble stanset.
– Inntil en halvtime før de ble stanset, visste vi ikke hvor bilen var, sa Svorstøl til NTB.
Ifølge henne er gutten trolig et tilfeldig offer.
– Så vidt vi vet er det ingen relasjon mellom gutten og mennene.
De siktede er to menn i begynnelsen av 30-årene fra østlandsområdet. En av dem har vært straffet tidligere, og begge to er kjent for politiet fra før, ifølge Svorstøl.

Bistand fra OsloSørøst politidistrikt fikk bistand fra oslopolitiet i saken.
Like før klokken 16.30 ble Oslo politidistrikt varslet om at noen hadde stukket fra drivstoffregningen fra en bensinstasjon i Stabekk i Bærum.
– Da fikk vi los på bilen ved hjelp fra Oslo. Bilen ble så stanset i Tranby av patruljer fra begge politidistriktene, opplyste Svorstøl tirsdag.
Verken mennene eller gutten er avhørt ennå. Trolig skjer dette onsdag. Politiet tror ikke det er flere involverte i saken.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.