Onsdag 14. august 2019
To menn siktet for bortføring av 14-åring etter bilkapring
To menn er siktet for å ha bortført en gutt på 14 år i Drammen. Politiet tror det kan ha skjedd noe alvorlig før de to ble pågrepet etter fem timer tirsdag.
Publisert: 14 August 02:05
To menn er siktet for å ha bortført en gutt på 14 år i Drammen. Politiet tror det kan ha skjedd noe alvorlig før de to ble pågrepet etter fem timer tirsdag.
Politiet jobber nå med å finne ut hva som har skjedd i de fem timene før bilen med de to ble stanset.
– Vi har indikasjoner på at det kan ha skjedd alvorlige hendelser, nå må vi finne ut hva som har foregått, sa politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl til NTB tirsdag kveld.
Samtidig sier Svorstøl til NRK Dagsnytt at gutten fremstår som fysisk uskadd. Ifølge Drammen Live 24 ble gutten funnet i godt behold i Oslo noen timer før mennene ble pågrepet.

Fremsto rusetHendelsen skjedde like før klokken 12 tirsdag.
En av guttens foresatte skal ha vært inne i et forretningslokale ved Bragerhagen i Drammen. Gutten ventet i bilen.
– Da den foresatte kom tilbake, var både bilen og gutten borte, opplyste Svorstøl.
Politiet ble varslet av guttens foresatte.
Nær fem timer senere, klokken 16.45, ble bilen stanset i Bjørkesvingen på Tranby i Lier, nabokommunen til Drammen.
Ifølge DRM24 fremsto de to mennene som ruset, og det var store skader på bilens høyre side. Politiet mener årsaken er at de tidligere på dagen har kjørt i et autovern.

Kobles til annen bilkapringMotivet til mennene er ikke kjent.
– Vi vet ikke om dette var for å ta med seg gutten, eller om det var et biltyveri som har gått feil, sa politiadvokat Svorstøl til NTB tirsdag kveld.
Saken ses i sammenheng med flere alvorlige hendelser, og siktelsen mot mennene kan bli utvidet, opplyser Sørøst politidistrikt.
Til DRM24 bekrefter politiet at en av mennene kan knyttes til en bilkapring på Gulskogen i Drammen lørdag kveld.

Trolig tilfeldig offerPolitiet vet ikke hvor mennene og gutten har befunnet seg i timene før de ble stanset.
– Inntil en halvtime før de ble stanset, visste vi ikke hvor bilen var, sa Svorstøl til NTB.
Ifølge henne er gutten trolig et tilfeldig offer.
– Så vidt vi vet er det ingen relasjon mellom gutten og mennene.
De siktede er to menn i begynnelsen av 30-årene fra østlandsområdet. En av dem har vært straffet tidligere, og begge to er kjent for politiet fra før, ifølge Svorstøl.

Bistand fra OsloSørøst politidistrikt fikk bistand fra oslopolitiet i saken.
Like før klokken 16.30 ble Oslo politidistrikt varslet om at noen hadde stukket fra drivstoffregningen fra en bensinstasjon i Stabekk i Bærum.
– Da fikk vi los på bilen ved hjelp fra Oslo. Bilen ble så stanset i Tranby av patruljer fra begge politidistriktene, opplyste Svorstøl tirsdag.
Verken mennene eller gutten er avhørt ennå. Trolig skjer dette onsdag. Politiet tror ikke det er flere involverte i saken.
Fredag 15. november 2019
STRID: Ansatte ved politihøgskolen mener at styret må trekke seg dersom regjeringen tvinger gjennom studentkuttet ved politiutdanningen i Oslo.
Fredag 15. november 2019
Scenerøyk ved Den Norske Opera & Ballett har gjort 21 orkestermusikere syke. – Omfanget har økt betraktelig i år, sier kommunikasjonssjef.
Fredag 15. november 2019
SPENT: Timer etter at en våpenhvile mellom Israel og gruppa Islamsk hellig krig trådte i kraft, kom meldinger om raketter avfyrt fra Gaza. – Våpenhvilen må overholdes, sier Hamas-politiker.
Fredag 15. november 2019
• Tidsskriftet Foreign Policy har kåret Nato-sjef Jens Stoltenberg til «årets diplomat» for hans «eksepsjonelle ledelse i en turbulent tid for Nato». Over en helside i bladet, som er gjengitt i Aftenposten, skriver Foreign Policy at...
Torsdag 14. november 2019
BRUDD: Bolivias høyreradikale bruker kuppet mot Evo Morales til å sikre både Bibelen og businessinteresser. Urfolksgrupper lover kamp mot makt­overtakelsen.
Torsdag 14. november 2019
BRUDD: Bolivias høyreradikale bruker kuppet mot Evo Morales til å sikre både Bibelen og businessinteresser. Urfolksgrupper lover kamp mot makt­overtakelsen.
Torsdag 14. november 2019
Bare en knapp promille av befolkningen har meldt seg på «Hele Norge leser». Anne-Kari Bratten i Spekter, som er samarbeidspartner for kampanjen, har selv valgt å ligge unna.
Torsdag 14. november 2019
• Det har vist seg svært vanskelig å øke skattene for de inntektsgruppene som skatteutformerne selv tilhører. Når det politiske liv i stadig større grad domineres av høytlønte, skal det svært bevisste politiske grep til for å hindre at...
Torsdag 14. november 2019
NY TID: Linn Herning har lenge vært bekymret for utviklingen av offentlig sektor. Først etter at hun ble alvorlig sjuk, ble hun ordentlig redd for at velferdsstaten ikke alltid kommer til å redde henne.
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...