Onsdag 14. august 2019
Stordalen kjøper finsk hotellkjede
Petter Stordalen og hans Nordic Choice Hotels har kjøpt finske Kämp Collection Hotels for over 1 milliard kroner.
Publisert: 14 August 10:02
Petter Stordalen og hans Nordic Choice Hotels har kjøpt finske Kämp Collection Hotels for over 1 milliard kroner.
– Kjøpet av Kämp Collection Hotels er en milepæl for både selskapet og meg selv og er en av de viktigste dealene jeg har gjort i hotellbransjen, sier Stordalen i en pressemelding.
I den finske hotellgruppa inngår blant annet Kämp Hotel i Helsingfors, et av Finlands mest kjente og ærverdige hoteller. Det ble åpnet av Carl Kämp i 1887 under navnet Grand Hotel.

Stolte og ydmyke– Vi er både stolte og ydmyke over å skulle drive Kämp Hotels videre og ønsker å bevare de flotte tradisjonene som merkevarene representerer, sier Stordalen.
Laura Tarkka, administrerende direktør for Kämp Collection Hotels, er overbevist om at Nordic Choice Hotels er en «utmerket match» for kjeden.
– Stordalen og Nordic Choice Hotels har vist en imponerende evne til å bygge sterke selvstendige merkevarer som At Six i Stockholm og The Thief i Oslo, sier Tarkka.

Over 1 milliardKjøpet ble kunngjort under en pressekonferanse i den finske hovedstaden onsdag, melder TV 2.
Ifølge Dagens Næringsliv er selgeren av den finske luksus- og livsstilskjeden Kämp Collection Hotels det private equity-fondet CapMan. Prisen er over 1 milliard kroner, skriver avisa.
Kjøpet av Kämp Collection Hotels skal godkjennes av konkurransemyndighetene i Finland, noe Nordic Choice Hotels venter vil skje i løpet av høsten 2019.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.