Onsdag 14. august 2019
Leteaksjon etter tysk mann ved Preikestolen
Det er onsdag kveld iverksatt en stor leteaksjon ved Preikestolen etter en tysk mann i 50-årene som ikke dukket opp til avtalt sted.
Publisert: 14 August 23:54
Det er onsdag kveld iverksatt en stor leteaksjon ved Preikestolen etter en tysk mann i 50-årene som ikke dukket opp til avtalt sted.
Politiet frykter noe skal ha skjedd.
– Når det har blitt mørkt og man ikke får kontakt på telefon, er vi redde for at det kan ha tilstøtt ham noe. Det kan være sykdom, fall eller hva som helst, sier operasjonsleder Brit Randulf i Sørvest politidistrikt til VG.
Mannen forlot Preikestolhytta rundt klokken 13.30 og skulle returnere til samme sted. Ifølge politiet skulle turen han bega seg ut på ta omtrent seks timer.
Det var en halvtime før midnatt rundt sju grader på fjellet. Til VG sier Randulf at mannen er godt kledd og fjellvant, men at det er et kupert terreng.
Norsk Folkehjelp, Speiderne, Røde Kors og Norske redningshunder deltar i søket. I tillegg har Hovedredningssentralen (HRS) i Sør-Norge sendt et helikopter til stedet.
– Mørket er ingen hindring for Sea King, så vi vil søke fra luften utover natten om nødvendig, sier redningsleder Cecilie Øversveen ved HRS til Stavanger Aftenblad.
(©NTB)
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.
Mandag 19. august 2019
Medvirking og mediebruk er viktig i den kommende kulturmeldingen for barn og unge.
Mandag 19. august 2019
• «Den blomst vi kaller rose, vil dufte liflig uten rosens navn», skrev poeten. Men navn betyr noe, ikke minst i politikken, der bevegelser og strømninger sjelden kan identifiseres på lukta alene. Først når man er døpt, er man en «aktør» å...
Mandag 19. august 2019
ADVARSEL: Russland har rustet opp. Hvis ikke Norge følger etter, vil USA ta over kontrollen i norske nærområder. – Da mister vi stadig mer råderett, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
Lørdag 17. august 2019
TRØBBEL: Varslene om en ny global økonomisk nedgangstid vokser i styrke. Hvem kan sko seg på en ny krise?