Onsdag 14. august 2019
50 etterforskere jobber med moskéangrepet
50 politifolk etterforsker moskéangrepet lørdag, blant annet med å kartlegge siktede Philip Manshaus' bevegelser på nettet.
Publisert: 14 August 15:54
50 politifolk etterforsker moskéangrepet lørdag, blant annet med å kartlegge siktede Philip Manshaus' bevegelser på nettet.
Etterforskerne jobber med saken på flere fronter. Politiet har beslaglagt den terrorsiktede 21-åringens harddisker og datamaskiner.
– Det er grunn til å tro at han innhentet mye av sin kunnskap og sine holdninger derfra, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby under en pressekonferanse onsdag.
Målet er å få avhørt Manshaus, men han har ennå ikke villet avgi forklaring.
– Men vi har mange andre beviser i saken, blant annet video fra go pro-kameraet han brukte. Dette har gitt oss viktig informasjon, sier Kraby til NTB.
Han vil ikke gå nærmere inn på hva slags informasjon det dreier seg om.
Politiet jobber også med å finne ut når Manshaus' stesøster Johanne Ihle-Hansen (17) ble drept.
– Det er et tidsrom på to timer hvor drapet kan ha skjedd, fra siste kontakt med familien til meldingen kom til politiet, sier Kraby.
Han vil ikke si noe om dødsårsaken ennå, eller om de to var alene i huset da drapet skjedde.
(©NTB)
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.