Onsdag 14. august 2019
Fortsatt rødt nivå for Veslemannen
Til tross for noe reduserte bevegelser i det ustabile fjellpartiet Veslemannen i Rauma, opprettholder NVE onsdag rødt farenivå.
Publisert: 14 August 18:23
Til tross for noe reduserte bevegelser i det ustabile fjellpartiet Veslemannen i Rauma, opprettholder NVE onsdag rødt farenivå.
Nivået ble hevet til rødt mandag kveld. Dette var basert på økte bevegelser, samt varsel om nedbør. I sin kveldsrapport onsdag opprettholder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) faren på det aller høyeste nivået.
Det kom 22 millimeter nedbør i løpet av tirsdagen, og hastighetene fortsatte å øke med nedbøren som kom.

SteinsprangTotal bevegelse de siste to døgn er 345 millimeter i øvre del og 81 millimeter i nedre del.
Tirsdag var bevegelsen i øvre del oppe i 37 centimeter per døgn.
Sivilforsvaret har registrert rundt 70 steinsprang fra området i tidsperioden det har vært rødt farenivå.

Evakuert for 15. gangVeslemannen er en relativt liten, men svært aktiv del av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. Som alltid ved rødt farenivå, er beboerne under fjellpartiet evakuert. Dette er 15. gang beboerne evakueres.
Fjellpartiet har et volum på 120.000–180.000 kubikkmeter, noe som utgjør rundt 1 prosent av det totale volumet av Mannen. Fjellet er 1.294 meter høyt og ligger på vestsiden av Romsdalen i Rauma kommune.
Det har blitt kontinuerlig overvåket siden 2009, først av Åknes/Tafjord Beredskap IKS, så av NVE fra 2015.
(©NTB)
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.