Tirsdag 13. august 2019
Formtoppet Søderlund med nytt mål, Dinamo Zagreb neste for Rosenborg
Rosenborg snudde 0-1 til 3-1-seier mot Maribor i mesterligakvalifiseringen. Jakten på plass i fotballens beste selskap fortsetter mot Dinamo Zagreb.
Publisert: 13 August 21:50
Rosenborg snudde 0-1 til 3-1-seier mot Maribor i mesterligakvalifiseringen. Jakten på plass i fotballens beste selskap fortsetter mot Dinamo Zagreb.
Kroatene var meget gode da de slo Ferencvaros 4-0 borte tirsdag og 5-1 sammenlagt. RBK kan få det tøft på Maksimir-stadion i Zagreb.
– Det er gøy å være med på denne oppturen. Vi ble enige i pausen om at vi ikke kan være bekjent av det vi gjorde i 1.-omgangen. Det møtte tross alt opp 18.500 tilskuere, sa Søderlund til TV 2.
Dobbeltkampen endte 6-2 sammenlagt. RBK er allerede sikret minst plass i europaligaen, men det kan også bli Champions League for første gang på over ti år. For at det skal bli virkelighet, må Rosenborg over et hinder til.
Ikke siden høsten 2007 har trønderne vært med og lekt med fotballkremen. En plass i mesterligaens gruppespill vil også gjøre at klubben kan regne med inntekter på minimum 220 millioner kroner.
Allerede nå er RBK garantert snaut 90 millioner UEFA-kroner etter kampene i sommer.

KontrollRBK-trener Eirik Horneland gjorde sju endringer på laget som spilte eliteseriekamp sist helg. Inn kom blant andre Tore Reginiussen.
RBK hadde 3-1 å gå på fra bortekampen i Slovenia. Det betydde at bare en total kollaps kunne ødelegge kvelden. Lerkendal stadion var nær utsolgt. Steffen Iversen mente det «nesten var stemning som i gamle dager».
Maribor gjorde kampen til en jevn affære, men RBK var ikke under særlig markant press. Rosenborg gikk ikke inn med alt og var forsiktig med å blottlegge rom bakover på banen.
Likevel tok Maribor ledelsen på overtid i 1.-omgangen. Skuddet til Rudi Pozeg var strålende, hardt og utakbart for keeper André Hansen, men RBK burde ha håndtert situasjonen i forkant langt bedre.

VendteTi minutter inn i andre omgang var det Søderlund som utlignet til 1-1. Samme mann scoret to ganger i den første kampen i Slovenia.
Ikke lenge etter scoret Anders Konradsen 2-1 på en heading etter corner. Han ordnet også 3-1 med et velplassert skudd.
RBK presenterte Edvard Sandvik Tagseth (18) i pausen tirsdag. Han har underskrevet en 4-årskontrakt etter flere år i Liverpools ungdomsavdeling.
Lørdag spiller Rosenborg borte mot Odd i Eliteserien. Neste uke venter Dinamo Zagreb borte.
(©NTB)
Mandag 18. november 2019
• Hva vil vi egentlig med Nav? Skandalen der minst 48 mennesker ble feilaktig dømt for trygdesvindel ble offentlig kjent 28. oktober, og for hver stein Nav nå løfter opp og kikker under, dukker det opp nye saker som får antallet til å stige.
Mandag 18. november 2019
FN ER BEKYMRET: Bolivias nye regjering gir sikkerhetsstyrker rett til å drepe uten straff og truer journalister som driver «oppvigleri».
Mandag 18. november 2019
Matilda Gustavsson avslørte over­grepene til «kultur­profilen» Jean- Claude Arnault. – Anonyme kilder er nødvendig, men må ikke misbrukes, sier hun.
Mandag 18. november 2019
LANGSIKTIG: ­Opposisjonen har kritisert regjeringens ABE-reform for å være en «brutal ostehøvel». Finansminister Siv Jensen (Frp) tror reformen er kommet for å bli.
Lørdag 16. november 2019
– Hvis ikke skolen forteller historien om norsk kultur og litteratur, står andre krefter parat til å gjøre det, sier lærebokforfatter Mads Breckan Claudi.
Lørdag 16. november 2019
IKKE LETT: Boris Johnson skulle kapre en mengde arbeiderklasse­velgere for å sikre flertall for sin plan om brexit. En måned før valget ser det ikke ut til at han har fått det til.
Lørdag 16. november 2019
2021: Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener han ser nye takter fra MDG etter et konstruktivt møte. En sluttdato for olja er ikke regjerings­ultimatum, sier MDG.
Lørdag 16. november 2019
• Det er knapt fire uker igjen til britene går til urnene, og valgkampen er – tradisjonen tro – fylt av brageløfter. I går lovte Labours Jeremy Corbyn gratis breibånd til alle briter. Det skal skje ved en delvis nasjonalisering av British...
Lørdag 16. november 2019
Kongens dag­bøker, som han egenhendig nedtegnet fra 1906 til 1955, er prismet Tor Bomann-Larsen bruker for å skrive historien om Norge i åttebindsverket om kong Haakon og Maud, som nå avsluttes med boka «Kongen». Noen ganger er ikke kongeprismet helt...
Fredag 15. november 2019
STRID: Ansatte ved politihøgskolen mener at styret må trekke seg dersom regjeringen tvinger gjennom studentkuttet ved politiutdanningen i Oslo.