Tirsdag 13. august 2019
Formtoppet Søderlund med nytt mål, fotballfest utover høsten etter 3-1 over Maribor
Alexander Søderlund og Rosenborg snudde 0-1 til 3-1-seier mot Maribor i mesterligakvalifiseringen. Jakten på plass i fotballens beste selskap fortsetter.
Publisert: 13 August 20:51
Alexander Søderlund og Rosenborg snudde 0-1 til 3-1-seier mot Maribor i mesterligakvalifiseringen. Jakten på plass i fotballens beste selskap fortsetter.
Dobbeltkampen endte 6-2 sammenlagt. RBK er allerede sikret minst plass i europaligaen, men det kan også bli Champions League for første gang på over ti år. For at det skal bli virkelighet, må Rosenborg over et hinder til.
Ikke siden høsten 2008 har trønderne vært med og lekt med fotballkremen. En plass i mesterligaens gruppespill vil også gjøre at klubben kan regne med inntekter på minimum 220 millioner kroner.
Allerede nå er RBK garantert snaut 90 millioner UEFA-kroner etter kampene i sommer.

KontrollRBK-trener Eirik Horneland gjorde sju endringer på laget som spilte eliteseriekamp sist helg. Inn kom blant andre Tore Reginiussen.
RBK hadde 3-1 å gå på fra bortekampen i Slovenia. Det betydde at bare en total kollaps kunne ødelegge kvelden. Lerkendal stadion var nær utsolgt. Steffen Iversen mente det «nesten var stemning som i gamle dager».
Maribor gjorde kampen til en jevn affære, men RBK var ikke under særlig markant press. Rosenborg gikk ikke inn med alt og var forsiktig med å blottlegge rom bakover på banen.
Likevel tok Maribor ledelsen på overtid i 1.-omgangen. Skuddet til Rudi Pozeg var strålende, hardt og utakbart for keeper André Hansen, men RBK burde ha håndtert situasjonen i forkant langt bedre.

VendteTi minutter inn i andre omgang var det Søderlund som utlignet til 1-1. Samme mann scoret to ganger i den første kampen i Slovenia.
Ikke lenge etter scoret Anders Konradsen 2-1 på en heading etter corner. Han ordnet også 3-1 med et velplassert skudd.
RBK presenterte Edvard Sandvik Tagseth (18) i pausen tirsdag. Han har underskrevet en 4-årskontrakt etter flere år i Liverpools ungdomsavdeling.
Lørdag spiller Rosenborg borte mot Odd i Eliteserien.
(©NTB)
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.