Tirsdag 13. august 2019
Elleve personer evakuert etter flom i Brumunddal
Elleve personer fra seks boliger er natt til tirsdag evakuert i Brumunddal grunnet flom i Ringsaker kommune i Hedmark.
Publisert: 13 August 03:59
Elleve personer fra seks boliger er natt til tirsdag evakuert i Brumunddal grunnet flom i Ringsaker kommune i Hedmark.
Det bekrefter operasjonsleder Bård Einar Hoff i Innlandet politidistrikt til NTB klokken 3.40.
– Etter flere vurderinger er de besluttet evakuert fordi vi er usikre på fundamentene til boenhetene, sier operasjonslederen og tilføyer at beboerne evakueres som et forebyggende tiltak med tanke på sikkerhet.
De evakuerte blir ivaretatt på et lokalt hotell.
– Vi vil fortløpende, sammen med kommunen, gjøre vurderinger om flere må evakueres, sier Hoff til NTB.
Det regner fortsatt og er store vannmasser i området, men været har ifølge operasjonslederen stabilisert seg.
Det er ikke meldt om personskader.
(©NTB)
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.