Fredag 19. juli 2019
Iran hevder USA kan ha skutt ned egen drone
Irans viseutenriksminister Abbas Araghchi fastholder at landet ikke har mistet noen drone og antyder at USA ved en feil kan ha skutt ned en av sine egne.
Publisert: 19 Juli 15:02
Irans viseutenriksminister Abbas Araghchi fastholder at landet ikke har mistet noen drone og antyder at USA ved en feil kan ha skutt ned en av sine egne.
– Vi har ikke mistet noen drone verken i Hormuzstredet eller andre steder. Jeg frykter at USS Boxer ved en feil kan ha skutt ned en av sine egne droner, tvitrer Araghchi.
En talsmann for det iranske forsvaret, Abolfazl Shekarchi, avviser også at USA har skutt ned en iransk drone.
– Alle droner som tilhører Iran i Persiabukta og Hormuzstredet, har returnert til sine baser etter å ha vært ute på identifiserings- og kontrolloppdrag. Det foreligger heller ingen rapporter om at USS Boxer har svart på operativt vis, sier han til det iranske nyhetsbyrået Tasnim.

Ingen opplysningerIrans utenriksminister Javad Zarif, som for tiden er i New York, stiller også spørsmål ved dette.
– Jeg har ingen opplysninger om at vi har mistet en drone i dag, sa han da han ankom FN-hovedkvarteret torsdag.
I forrige måned skjøt Iran ned en amerikansk overvåkningsdrone som det hevder befant seg i iransk luftrom. USA nekter for dette og hevder at dronen var i internasjonalt luftrom.

Har opptakRevolusjonsgarden hevder å sitte på bilder som viser at det amerikanske marinefartøyet ikke skjøt ned noen iransk drone.
– Opptak Revolusjonsgardens droner har gjort av det amerikanske krigsskipet USS Boxer, vil snart bli offentliggjort og avsløre løgnene og den grunnløse påstandene om at en iransk drone er skutt ned over Hormuzstredet, heter det i en kunngjøring gjengitt av iranske nyhetsbyråer.

Psykologisk krigføring President Donald Trump hevdet torsdag at det amerikanske marinefartøyet USS Boxer hadde «ødelagt» en iransk drone i Hormuzstredet.
– Dronen truet sikkerheten til skipet og skipets besetning, hevdet Trump.
Talsmannen for utenriks- og sikkerhetskomiteen i den iranske nasjonalforsamlingen, Hossein Naghavi Hosseini, anklager den amerikanske presidenten for å spre falske nyheter.
– Med disse påstandene planlegger USA å skape spenning og drive psykologisk krigføring i regionen og Iran, for å skule sine egne mangler, sier han til det halvoffisielle nyhetsbyrået ISNA.
(©NTB)
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.