Fredag 19. juli 2019
Åtte drept av bombe ved Kabul-universitet
Minst åtte personer er drept og over 30 er såret i en bombeeksplosjon utenfor inngangen til et universitet i Kabul.
Publisert: 19 Juli 10:48
Minst åtte personer er drept og over 30 er såret i en bombeeksplosjon utenfor inngangen til et universitet i Kabul.
En talsmann for det afghanske helsedepartementet, Wahidullah Mayar, tvitrer at ofrene er sendt til sykehus. Tilstanden til de sårede er ikke kjent.
En student ved universitetet forteller at eksplosjonen fant sted mens studenter ventet ved inngangen før de skulle ta eksamen.
En talsmann for innenriksdepartementet opplyser at eksplosjonen trolig ble forårsaket av en bombe som var skjult under en bil.
Kabuls politisjef Ferdous Faramarz vil ikke utelukke at en selvmordsbomber utløste bomben og opplyser at politiet har uskadeliggjort ytterligere en sprengladning på stedet.
Det er ikke kjent hvem som står bak fredagens terroraksjon, men den ytterliggående islamistgruppen IS har det siste året gjennomført en rekke angrep mot sivile mål i Kabul.
Taliban har også gjennomført en rekke angrep, men disse rettes først og fremst mot militære mål.
(©NTB)
Tirsdag 15. oktober 2019
I MØTE: Tidligere har Ap-ledelsen avvist forslag om å utrede EØS. Nå sier Støre at det kan være en god idé.
Tirsdag 15. oktober 2019
Cappelen Damm Agency selger flere rettigheter enn konkurrentene, men går likevel med tap. Ingvild Haugland håper en bestselger skal redde økonomien.
Tirsdag 15. oktober 2019
RESOLUTT: Tyrkia vil bekjempe YPG-militsen i Syria, selv om hele verden vender seg mot dem. Det sier Tyrkias ambassadør til Norge, Fazli Çorman.
Tirsdag 15. oktober 2019
• Finanspolitisk talsperson Henrik Asheim (H) har funnet en gruppe fattige som Høyre bryr seg om: Lavtlønte med høy formue som «ikke kan selge den ene veggen i leiligheten sin for å betale formuesskatt», som Asheim formulerer det til Dagens...
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.