Fredag 19. juli 2019
Flere skadd i gasseksplosjon i Christchurch
Seks personer er skadd, noen av dem alvorlig, etter at en gasseksplosjon ødela et hus i Christchurch i New Zealand.
Publisert: 19 Juli 05:33
Seks personer er skadd, noen av dem alvorlig, etter at en gasseksplosjon ødela et hus i Christchurch i New Zealand.
Bilder fra stedet viser at det aktuelle huset, som ligger i forstaden Northwood, er totalskadd.
– Huset er blitt til fyrstikker. Det er totalt sprengt i stykker, sier et vitne til avisa New Zealand Herald.
Ifølge ham har eksplosjonen også medført store skader på andre hus i nabolaget. Vinduer skal ha blitt knust, og garasjedører sprengt av. En talsmann for nødetatene sier seks hus har fått store skader.
Mediehuset Stuff skriver at ytterligere 17 hus er blitt skadd av vrakrester som ble slynget gjennom luften i eksplosjonen.
50 personer er evakuert. Nødetater har sperret av området, og brannvesenet undersøker om det finnes flere gasslekkasjer. Strømmen skal være skrudd av i området.
Beboere i området sier eksplosjonen var så høy at hørtes ut som en bombe gikk av. En av de første naboene som ankom åstedet, en tidligere politibetjent, sier til New Zealand Herald at han er «forbløffet» over at ingen liv gikk tapt.
Den samme mannen sier til en nyzealandsk tv-kanal at han løp ut når han hørte eksplosjonen, og at han først trodde smellet var et fly som styrtet i gaten. Da han så huset startet han å hjelpe mennesker ut av vrakrestene.
– Alle så ut til å være OK. De var i sjokk, og hadde overfladiske kutt og skrammer. Det så ikke ut som livstruende skader, sier han.
51 mennesker ble drept og nesten like mange såret i skyteangrepet mot to moskeer i Christchurch 15. mars. Angrepet førte til at regjeringen på New Zealand innførte strengere våpenlover.
(©NTB)
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.