Fredag 19. juli 2019
Mann tente på seg selv utenfor ambassade i Seoul
En mann i 70-årene har satt fyr på seg selv utenfor Japans ambassade i Seoul, men motivet er ikke kjent.
Publisert: 19 Juli 07:37
En mann i 70-årene har satt fyr på seg selv utenfor Japans ambassade i Seoul, men motivet er ikke kjent.
Mannen, som ikke er identifisert, tente ifølge politiet på seg selv mens han satt inne i en bil. Han ble sendt til sykehus, men døde kort tid etter av skadene.
Motivet er ikke kjent, men forholdet mellom Sør-Korea og Japan er svært dårlig for tiden.
En sørkoreansk domstol påla nylig japanske selskap i landet å betale erstatning til tidligere tvangsarbeidere. Koreahalvøya var i årene 1910 til 1945 japansk koloni.
Japanske myndigheter skjerpet nylig eksportreglene for flere høyteknologiske varer til Sør-Korea, og sørkoreanske talsmenn hevder at dette er et svar på kravet om erstatning.
Det har i årevis vært protester utenfor Japans ambassade i Seoul, men disse har vanligvis gått fredelig for seg.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.