Fredag 19. juli 2019
Mann tente på seg selv utenfor ambassade i Seoul
En mann i 70-årene har satt fyr på seg selv utenfor Japans ambassade i Seoul, men motivet er ikke kjent.
Publisert: 19 Juli 07:37
En mann i 70-årene har satt fyr på seg selv utenfor Japans ambassade i Seoul, men motivet er ikke kjent.
Mannen, som ikke er identifisert, tente ifølge politiet på seg selv mens han satt inne i en bil. Han ble sendt til sykehus, men døde kort tid etter av skadene.
Motivet er ikke kjent, men forholdet mellom Sør-Korea og Japan er svært dårlig for tiden.
En sørkoreansk domstol påla nylig japanske selskap i landet å betale erstatning til tidligere tvangsarbeidere. Koreahalvøya var i årene 1910 til 1945 japansk koloni.
Japanske myndigheter skjerpet nylig eksportreglene for flere høyteknologiske varer til Sør-Korea, og sørkoreanske talsmenn hevder at dette er et svar på kravet om erstatning.
Det har i årevis vært protester utenfor Japans ambassade i Seoul, men disse har vanligvis gått fredelig for seg.
(©NTB)
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.