Fredag 19. juli 2019
Mann tente på seg selv utenfor ambassade i Seoul
En mann i 70-årene har satt fyr på seg selv utenfor Japans ambassade i Seoul, men motivet er ikke kjent.
Publisert: 19 Juli 07:37
En mann i 70-årene har satt fyr på seg selv utenfor Japans ambassade i Seoul, men motivet er ikke kjent.
Mannen, som ikke er identifisert, tente ifølge politiet på seg selv mens han satt inne i en bil. Han ble sendt til sykehus, men døde kort tid etter av skadene.
Motivet er ikke kjent, men forholdet mellom Sør-Korea og Japan er svært dårlig for tiden.
En sørkoreansk domstol påla nylig japanske selskap i landet å betale erstatning til tidligere tvangsarbeidere. Koreahalvøya var i årene 1910 til 1945 japansk koloni.
Japanske myndigheter skjerpet nylig eksportreglene for flere høyteknologiske varer til Sør-Korea, og sørkoreanske talsmenn hevder at dette er et svar på kravet om erstatning.
Det har i årevis vært protester utenfor Japans ambassade i Seoul, men disse har vanligvis gått fredelig for seg.
(©NTB)
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.