Fredag 19. juli 2019
Tollkrig førte til smell for Elkem
Elkem opplevde en tilbakegang på 1.355 millioner i andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Lavere priser på kinesiske silikonprodukter er årsaken
Publisert: 19 Juli 08:15
Elkem opplevde en tilbakegang på 1.355 millioner i andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Lavere priser på kinesiske silikonprodukter er årsaken
Tollkrigen mellom USA og Kina førte til Elkems kraftige tilbakegang i årets andre kvartal, skriver selskapet i en børsmelding. Ifølge kvartalsrapporten endte selskapets driftsresultatet på 300 millioner kroner mot 1.655 millioner kroner i fjor.
Selskapets resultat før skatt endte på 210 millioner kroner mot 1.423 millioner kroner i tilsvarende periode i 2018.
– Prisene på silikonprodukter i Kina steg i mars i etterkant av kinesisk nyttår, men fikk en ny bratt nedgang i mai etter implementeringen av ytterligere tollsatser i USA. Tollsatsene medførte betydelig usikkerhet i markedet og kinesiske kunder besluttet å midlertidig stanse sine bestillinger i mai og juni. Etterspørselen i Kina ser ut til å ha forbedret seg i juli, men på lavere prisnivåer, sier konsernsjef Helge Aasen i Elkem.
Også produksjonsproblemer etter en planlagt vedlikeholdsstans i Frankrike i april og mai, har påvirket kvartalsresultatet negativt.
– Den negative finansielle effekten av vedlikeholdsstansen og de påfølgende oppstartsproblemene, var på totalt 185 millioner kroner, sier Aasen.
(©NTB)
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.