Torsdag 18. juli 2019
CNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia
Trump-administrasjonen vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia, i lys av økende temperatur i konflikten med Iran, skriver CNN.
Publisert: 18 Juli 03:51
Trump-administrasjonen vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia, i lys av økende temperatur i konflikten med Iran, skriver CNN.
Soldatene er ventet å reise til en base i ørkenen øst for den saudiarabiske hovedstaden Riyadh, opplyser to tjenestemenn i det amerikanske militæret til kanalen.
Det amerikanske forsvarsdepartementet kunngjorde i juni at USA ville sende 1.000 nye soldater til Midtøsten, og de 500 som skal til Saudi-Arabia, er en del av denne utsendelsen, ifølge CNNs kilder.
Et lite antall soldater og hjelpepersonell er allerede utstasjonert. De har begynt innledende forberedelser for å få installert missilforsvardeler fra det amerikanske Patriot-systemet, i tillegg til utbygging av rullebanen og flyplassen.
Forholdet mellom de to landene er under lupen, da både republikanske og demokratiske folkevalgte i Kongressen er misfornøyde med hvordan Trump-administrasjonen har håndtert mordet på regimekritikeren Jamal Khashoggi i 2018.
Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman anklages for å stå bak mordet.
USA planlegger å selge våpen og utstyr til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater til en verdi på 8,1 milliarder dollar. Det tilsvarer om lag 69,6 milliarder norske kroner.
Tidligere onsdag stemte Representantenes hus for å blokkere amerikansk våpensalget. Senatet stemte igjennom et likt vedtak i juni, men som vedtaket i Representantenes hus, fikk også det for smalt flertall til å kunne overstyre Trumps vetorett.
(©NTB)
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.