Torsdag 18. juli 2019
CNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia
Trump-administrasjonen vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia, i lys av økende temperatur i konflikten med Iran, skriver CNN.
Publisert: 18 Juli 03:51
Trump-administrasjonen vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia, i lys av økende temperatur i konflikten med Iran, skriver CNN.
Soldatene er ventet å reise til en base i ørkenen øst for den saudiarabiske hovedstaden Riyadh, opplyser to tjenestemenn i det amerikanske militæret til kanalen.
Det amerikanske forsvarsdepartementet kunngjorde i juni at USA ville sende 1.000 nye soldater til Midtøsten, og de 500 som skal til Saudi-Arabia, er en del av denne utsendelsen, ifølge CNNs kilder.
Et lite antall soldater og hjelpepersonell er allerede utstasjonert. De har begynt innledende forberedelser for å få installert missilforsvardeler fra det amerikanske Patriot-systemet, i tillegg til utbygging av rullebanen og flyplassen.
Forholdet mellom de to landene er under lupen, da både republikanske og demokratiske folkevalgte i Kongressen er misfornøyde med hvordan Trump-administrasjonen har håndtert mordet på regimekritikeren Jamal Khashoggi i 2018.
Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman anklages for å stå bak mordet.
USA planlegger å selge våpen og utstyr til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater til en verdi på 8,1 milliarder dollar. Det tilsvarer om lag 69,6 milliarder norske kroner.
Tidligere onsdag stemte Representantenes hus for å blokkere amerikansk våpensalget. Senatet stemte igjennom et likt vedtak i juni, men som vedtaket i Representantenes hus, fikk også det for smalt flertall til å kunne overstyre Trumps vetorett.
(©NTB)
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.