Torsdag 18. juli 2019
Sterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør
Tross 7-1-ledelse fra første oppgjør stilte Molde et sterkt lag mot KR Reykjavik. Ny målfest ble det ikke, men islendingene var nærmest nettsus i 0-0-kampen.
Publisert: 18 Juli 22:52
Tross 7-1-ledelse fra første oppgjør stilte Molde et sterkt lag mot KR Reykjavik. Ny målfest ble det ikke, men islendingene var nærmest nettsus i 0-0-kampen.
Med storseier i første kamp måtte ekstremt mye gå galt for at Molde ikke skulle avansere i kvalifiseringen i europaligaen.
Som forventet klarte KR Reykjavik ikke å ta igjen seks mål på eget gress, og dermed skal moldenserne møte serbiske Cukaricki i neste runde.
Før avansementet var offisielt i boks, skulle riktignok 90 minutter på islandsk jord spilles, og det ble en sjansefattig affære. Festfotball og scoringsbonanza var nemlig det siste de fremmøtte fikk servert torsdag kveld.

KR nærmestFørst etter en time ble det liv på KR-völlur da vertene traff stolpen. Selv om Molde var den klart førende laget, ble stolpetreffet den ene av kun to store sjanser publikum fikk se.
Like før slutt fikk islendingene en sjanse alene med Alex Craninx fra skrått hold, men Molde-keeperen holdt unna.
Moldenserne klarte på sin side kun å varte opp med halvsjanser. Siden ingen lag fikk hull på byllen, endte det 0-0.
Kommende torsdag får Molde besøk av Cukaricki før det er duket for returoppgjør i Serbia uken etter.

Stilte sterkt lagSelv om 7-1 fra første oppgjør ikke kan kategoriseres som en «farlig ledelse», valgte Erling Moe å stille med et sterkt lag på Island. Det ble riktignok gjort fire endringer, men de påvirket ikke kvaliteten i særlig grad.
– Vi drar bort for å gjøre en skikkelig profesjonell jobb som det skal gjøres. Målet er å vinne kampen. Vi kommer til å stille et sterkt lag, så veldig store forandringer blir det nok ikke, sa Moe til NTB før kampen.
Omtrent 20 Molde-supporterte hadde tatt turen til sagaøya. Der fikk se også et gjensyn med de tidligere eliteseriespillerne Pálmi Rafn Pálmason, Finnur Orri Margeirsson, Arnór Adalsteinsson og Kristinn Jónsson, som nå spiller i KR Reykjavik.
(©NTB)
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.