Torsdag 18. juli 2019
Sterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør
Tross 7-1-ledelse fra første oppgjør stilte Molde et sterkt lag mot KR Reykjavik. Ny målfest ble det ikke, men islendingene var nærmest nettsus i 0-0-kampen.
Publisert: 18 Juli 22:52
Tross 7-1-ledelse fra første oppgjør stilte Molde et sterkt lag mot KR Reykjavik. Ny målfest ble det ikke, men islendingene var nærmest nettsus i 0-0-kampen.
Med storseier i første kamp måtte ekstremt mye gå galt for at Molde ikke skulle avansere i kvalifiseringen i europaligaen.
Som forventet klarte KR Reykjavik ikke å ta igjen seks mål på eget gress, og dermed skal moldenserne møte serbiske Cukaricki i neste runde.
Før avansementet var offisielt i boks, skulle riktignok 90 minutter på islandsk jord spilles, og det ble en sjansefattig affære. Festfotball og scoringsbonanza var nemlig det siste de fremmøtte fikk servert torsdag kveld.

KR nærmestFørst etter en time ble det liv på KR-völlur da vertene traff stolpen. Selv om Molde var den klart førende laget, ble stolpetreffet den ene av kun to store sjanser publikum fikk se.
Like før slutt fikk islendingene en sjanse alene med Alex Craninx fra skrått hold, men Molde-keeperen holdt unna.
Moldenserne klarte på sin side kun å varte opp med halvsjanser. Siden ingen lag fikk hull på byllen, endte det 0-0.
Kommende torsdag får Molde besøk av Cukaricki før det er duket for returoppgjør i Serbia uken etter.

Stilte sterkt lagSelv om 7-1 fra første oppgjør ikke kan kategoriseres som en «farlig ledelse», valgte Erling Moe å stille med et sterkt lag på Island. Det ble riktignok gjort fire endringer, men de påvirket ikke kvaliteten i særlig grad.
– Vi drar bort for å gjøre en skikkelig profesjonell jobb som det skal gjøres. Målet er å vinne kampen. Vi kommer til å stille et sterkt lag, så veldig store forandringer blir det nok ikke, sa Moe til NTB før kampen.
Omtrent 20 Molde-supporterte hadde tatt turen til sagaøya. Der fikk se også et gjensyn med de tidligere eliteseriespillerne Pálmi Rafn Pálmason, Finnur Orri Margeirsson, Arnór Adalsteinsson og Kristinn Jónsson, som nå spiller i KR Reykjavik.
(©NTB)
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.