Torsdag 18. juli 2019
Statkraft-resultatet vokste med 1,2 milliarder
Statkraft hadde et underliggende driftsresultat på 2,6 milliarder kroner i andre kvartal, en oppgang på 1,2 milliarder fra samme periode i fjor.
Publisert: 18 Juli 08:34
Statkraft hadde et underliggende driftsresultat på 2,6 milliarder kroner i andre kvartal, en oppgang på 1,2 milliarder fra samme periode i fjor.
Økningen skyldtes først og fremst et forbedret resultat fra Markedsoperasjoner og høyere kraftproduksjon, opplyser selskapet i en pressemelding.
Den gjennomsnittlige systemprisen var i april til juni 35,6 euro per megawattime, ned med 9 prosent fra andre kvartal 2018. Statkrafts totale kraftproduksjon endte på 12,3 terawatt, en økning på 0,9 prosent.
Resultat etter skatt endte på 2,1 milliarder kroner, en økning på 1,9 milliarder kroner fra i fjor.
Også for første halvår er resultatet sterkt, med et underliggende driftsresultat på 9 milliarder kroner. Det er en forbedring på 1,7 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i 2018.
– Driftsresultatet for første halvår er det beste i selskapets historie og gjenspeiler god drift og vellykkede markedsaktiviteter, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.
De siste årene har selskapet inngått nye, og reforhandlet eksisterende kontrakter i Norge og utlandet. Avtalen med spanske Audax Renovables skal ifølge Statkraft gjøre selskapet til en konkurransedyktig leverandør av fornybar energi, og i juni ble det besluttet at de skal bygge vannkraftverket Los Lagos i Chile. Det vil styrke selskapet i det chilenske markedet, og forventes å være ferdigstilt i andre kvartal 2022.
(©NTB)
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.