Torsdag 18. juli 2019
Statkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie
Statkraft leverte sitt beste resultat noen gang i første halvår. Også i andre kvartal økte det underliggende driftsresultatet betydelig.
Publisert: 18 Juli 08:56
Statkraft leverte sitt beste resultat noen gang i første halvår. Også i andre kvartal økte det underliggende driftsresultatet betydelig.
Statkraft hadde et underliggende driftsresultat på 2,6 milliarder kroner i andre kvartal, en oppgang på 1,2 milliarder fra samme periode i fjor. Økningen skyldtes først og fremst et forbedret resultat fra Markedsoperasjoner og høyere kraftproduksjon, opplyser selskapet i en pressemelding.
Den gjennomsnittlige systemprisen var i april til juni 35,6 euro per megawattime, ned med 9 prosent fra andre kvartal 2018. Statkrafts totale kraftproduksjon endte på 12,3 terawatt, en økning på 0,9 prosent.
Resultat etter skatt endte på 2,1 milliarder kroner, en økning på 1,9 milliarder kroner fra i fjor.
Også for første halvår er resultatet sterkt, med et underliggende driftsresultat på 9 milliarder kroner. Det er en forbedring på 1,7 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i 2018.
– Driftsresultatet for første halvår er det beste i selskapets historie og gjenspeiler god drift og vellykkede markedsaktiviteter, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.
De siste årene har selskapet inngått nye, og reforhandlet eksisterende kontrakter i Norge og utlandet. Avtalen med spanske Audax Renovables skal ifølge Statkraft gjøre selskapet til en konkurransedyktig leverandør av fornybar energi, og i juni ble det besluttet at de skal bygge vannkraftverket Los Lagos i Chile. Det vil styrke selskapet i det chilenske markedet, og forventes å være ferdigstilt i andre kvartal 2022.

(©NTB)
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.